Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Kick

 1. #1
  Boggnasker Cecilies's avatar
  Reg. dato
  Sep 2012
  Sted
  København
  Alder
  31
  Indlæg
  91

  Standard Kick

  Kick

  Forfatter: Mitch Johnson

  Bogen kort fortalt: en fortællng om en dreng der elsker fodbold, en bog om fattigdom og udnyttelse, en skruppelløs gangster og om håb og drømme.

  Udgivelsesår: 2018

  Forlag: Høst & Søn

  Serie: nej

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 7/10

  Handling: 8/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Budi på 12 år bor i Jarkata i Indonesien, i et fattigt kvarter sammen med sin far, mor og bedstemor. Han har måtte gå ud af skolen for at arbejde på en fabrik, hvor han syer og pakker fodboldstøvler. Det er hårdt arbejde til en næsten ikke eksisterende løn.Selv er Budi helt vild med fodbold og hans ynglings spiller er Kieran Wakefields der spiller for Real Madrid. Budi drømmer om at komme væk og selv at blive professionel fodbold spiller, men han er nødt til at arbejde for at de kan overleve og betale hans bedstemors medicin.


  Hans bedste ven Rochy og Budi spiller en dag fodbold i kvarteret da Budi ved et uheld for skudt bolden igennem et vindue og det er ikke hvilken som helst han har skudt bolden ind hos.
  Det er nemlig "Dragen", en skruppelløs gangster der styrer kvarteret med hård hånd og med vold og magt holder alle der bor underlagt sig og hans korrupte forbindelser er mange. Nu kræver han af Budi at han skal stjæle nogle fodboldstøvler fra fabrikken.
  Budi er i store problemer for "Dragen" er en farlig mand der ikke slipper dig af sit tag, når først du er kommet ind også selv om du betaler din gæld.


  Mitch Johnson's debut roman om Budi er rigtig fint skrevet og tager fat på det store problem vi har med fattigdom og udnyttelse af arbejdskraft i dele af verdenen. Men han gør det på en måde så det er oplysende og sætter tanker igang samtidig med han har skrevet en god historie.
  Det er ikke en trist roman, der er massere af spænding og varme.
  Karaktererne virkelig levende og flot beskrevet. Især Budi's bedstemor og hendes historie fortællinger er godt lavet og jeg trak lidt på smilebåndet hver gang mens de også er utrolig vigtige, for hvis man tænker over dem, rummer de alle nogle budskaber.

  Budi selv er et barn der trods store bekymringer og en barsk virkelighed, er fyldt med håb og drømme og har en ukuelig tro på alt nok skal gå og det klæder virkelig historien. Han giver aldrig op selvom han må så meget igennem og jeg heppede på ham hele vejen.


  Jeg læste den relativt hurtigt, sproget er nemt og ukompliceret og jeg slap ikke bogen ret meget under læsningen.


  En ekstra lille ting der tiltaler mig, er der er et par sider bagerst i bogen med spørgsmål til forfatteren og det synes jeg er en fin feature.


  Varm anbefaling herfra!

  Senest redigeret af Boris : 16-05-18 kl. 13:09

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •