Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Et stykke af månen

 1. #1
  Bogdværg Saynab's avatar
  Reg. dato
  Jun 2013
  Alder
  23
  Indlæg
  38

  Standard Et stykke af månen

  Et stykke af månen

  Forfatter: Camilla Wandahl

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: en romantisk roman om at finde sig selv og se bag folks facader. Om en sommer i gymnasiet, der både byder på fester, bedstevenner, skænderier med forældre – men også den første, store kærlighed, der ændrer alt.

  Udgivelsesår: 2016

  Forlag: Høst & Søn

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 8/10

  Handling: 8/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  I sidste uge havde jeg en dag med mange timers transport. Og vi ved jo alle, at en god bog er en tro følgesvend gennem mange timer med DSB!

  Jeg så på min meget høje bogstak med bøger, der bare venter på at blive læst, og valget faldt på ”Et stykke af månen”. Den har en superflot forside og bagsideteksten er interessant, så jeg satsede på at den var god. Det var den heldigvis, og det endte faktisk med at jeg bevidst kørte et stop for langt for at blive færdig med den.

  Helt kort fortalt handler ”Et stykke af månen” om Dina, en gymnasiepige, der har albinisme. Selvom hun skiller sig ud mht. albinismen, er hun som alle andre piger, vild med Luke. Så selvfølgelig er bedsteveninden også vild med ham. OG … wait for it… Dinas bedsteven, Michael, er så vild med hende.

  Så ja, bogen byder både på venindedrama, trekantsdrama og kærlighed i mange form.
  Jeg er normalt ikke vild med trekantsdramaer, men jeg synes, at det her var en vellykket romantisk roman.

  Man kom meget hurtigt ind i historien og ungdomslivet, så det gik både stærkt med at læse den og med at indleve sig i den.

  Jeg er en stor sucker for romance, og glædede mig allerede fra de første sider til Dina skulle indse sine følelser for Luke og til Luke skulle opdage hende. Der gik heldigvis ikke længe (måske hjalp det lidt at jeg bladrede febrilsk) før det skete.

  Jeg synes, at kærlighedshistorien mellem dem er skildret godt. Jeg synes også, at de andre sideplots, venindedramaet samt Michaels følelser for Dina var realistiske. Så helt generelt er det en udført sød YA-roman.

  Det var anderledes og meget spændende at læse om en ung pige med albinisme. Det var også helt troværdigt, og man kunne tydelig fornemme at forfatteren havde styr på sin research. Bogen viste også meget fint, at selvom Dina havde albinisme og deraf dets udfordringer, var hun som alle andre jævnaldrende piger.

  Det eneste jeg ikke var så glad for, var slutningen. Jeg synes, at slutningen kom lidt for pludselig. Jeg var heller ikke tilfreds med slutningen på trekantsdramaet. Jo, hun valgte den fyr, jeg heppede på, men det var lidt ligesom de allerede var doomed på forhånd. Der blev nemlig lidt lagt op til at ham den anden fyr nok skulle få en chance i fremtiden. Det var ikke helt et definitivt valg, og måske en lidt for nem løsning for mig.

  Men ud over det var det en dejlig letlæst YA-roman med et unikt twist, som bragte nogle gode følelser frem. Jeg vil helt klart anbefale den til alle jer, der er vild med romantiske YA-romaner! I vil ikke fortryde det :D

 2. #2
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  25
  Indlæg
  1.327

  Standard

  Ej tror jeg skal læse den her :D Lækker anmeldelse
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 3. #3
  Bogdværg Saynab's avatar
  Reg. dato
  Jun 2013
  Alder
  23
  Indlæg
  38

  Standard

  Tak, jeg kan i hvert fald varmt anbefale den

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •