Anmeldelse af ’Længsel’

Resume:
Claire og Chris er gift, men de ser sjældent hinanden. Deres ægteskab er gået i stå, da Clarie møder Daniel Rush. Daniel er en flot og charmerende betjent, som Clarie møder ved et tilfælde. Deres længsel for hinanden bliver større, imens deres venskab bliver dybere. Spørgsmålet er, om de kan forblive venner eller om de overgiver sig til deres lyst?

Plottet er ikke altid ens betydning med en god roman:
Egentlig er plottet meget fint: En gift kvinde bliver forelsket i en tilfældig betjent. Der er stort potentiale for trekantsdrama og en masse følelser. Men plottet kan ikke alene bærer historien og fange læseren, der skal flere gode elementer til for skabe en god roman. Disse gode elementer er ikke tilstede, da skrivestil og spændingsniveauet er helt i bund.

Skrivestillen og spændingsniveau
Skrivestilen skaber en langtrukken og langsommelig bog, hvor spændingsniveauet er helt i bund. Der er flere ting, som har stor indvirkning på at skrivestilen er halv dårlig. For det første har vi en indviklet sætningsstruktur, som muligvis skyldes en dårlig oversætning. For det andet så er der alt for mange detaljer og beskrivelser. For det tredje er der altså for mange (tildeles) ligegyldige detaljer om alverdens bipersoner. Alle tre ting har en indflydelse på læseoplevelsen, som bliver meget spændings forladt. Personligt måtte jeg tvinge mig selv igennem de første 50-100 sider, fordi jeg på intet tidspunkt blev fanget af historien.

3 ud af 10 stjerner

’Længsel’ af Tracy Garvis Graves får 3 ud af 10 stjerne, da plottet i sig selv er meget fornuftigt. Skrivestilen kunne have været god, men en blanding af for mange person og for meget beskrivelse resulterer i, at der er meget lidt plads til spænding. Roman er altså ikke noget at råbe hurra for.