Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Midnatsjuvelen

 1. #1
  Überoverboggnasker Læsehesten's avatar
  Reg. dato
  Nov 2006
  Sted
  Odense
  Alder
  26
  Indlæg
  558

  Red face Midnatsjuvelen

  Midnatsjuvelen

  Forfatter: Richelle Mead

  Bogen kort fortalt: I seriens anden bog følger vi Mira der får et dobbeltliv som både spion og pirat, ved siden af Det Glitrende Hof

  Udgivelsesår: 2019

  Forlag: Alvilda

  Samlet bedømmelse: 9/10

  Sprog: 8/10

  Handling: 9/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  Bogen er andet bind af tre i serien om Det Glitrende Hof, og bør læses efter den første, selvom historien godt kan stå alene.

  I andet bind at Det Glitrende Hof er vi tilbage ved starten af historien fra første bog. Denne gang følger vi veninden Mira, i stedet for Adelaide, som var hovedperson i første bog. Miras historie ligner ikke de andre pigers ved Det Glitrende Hof. Mira er flygtet fra sit hjemland Sirminica, og har henvendt sig ved hoffet for at komme til Adoria. Hendes bror er nemlig bundet af en dyr arbejdskontrakt i den nye verden, og Mira håber at kunne købe ham fri af arbejdskontrakten, såvel som sig selv fra ægteskabskontrakten ved Det Glitrende Hof.

  Det er mange penge der skal tjenes for at kunne købe begge kontrakter fri. Hun får kontakt til den hemmelige agent Grant Elliot og overtaler ham til at ansætte hende som spion. Grant arbejder på at afsløre en omfattende konspiration i Adoria, og arbejdet involverer mange af de fornemme folk som Mira møder ved hoffets selskaber.

  Men pengene ved spionarbejdet er langtfra nok til at betale for de to kontrakter, og tiden løber for Mira, hvis kontrakt binder hende til at finde sig en ægtemand inden sæsonens slutning. Ved et tilfælde får Mira en tjeneste til gode ved en af byens pirater, Tom. Det bliver starten på et samarbejde hvor Mira tjener penge ved at snige sig ud om natten, for at bekæmpe uretfærdighed i byen sammen med Tom og hans mænd. Mira har dog lidt kvaler ved arbejdets moral, da det ofte bevæger sig på den forkerte siden af loven, selvom det er i retfærdighedens tjeneste.

  Samtidig skal hun om dagen deltage i Det Glitrende Hofs overdådige selskaber, og finde sig en ægtemand, for det tilfælde at det ikke lykkedes hende at samle penge nok til at betale sig fri af sin kontrakt. Mira fører tre spil på én gang og skal hele tiden balancerer sin tid, behov og moral, uden at det bliver opdaget. Som om at det ikke var kompliceret nok, kan hun ikke ignorere de spirende følelser og lyster mellem Grant og hende selv. Men en affære kan sætte alt hendes hårde arbejde på spil.  Som nævnt følger vi i andet bind en ny hovedperson, men store træk af historien kender man på forhånd, hvis man har læst første bog. Det generede ikke mig synderligt, men det er også to år siden at første bog blev læst, så historien var gledet lidt i baggrunden, selvom jeg genkendte mange af tingene når de dukkede op igen. Jeg tænker at denne måde hvor historien i store træk bliver gentaget, ikke vil appellere til alle. På den anden side tænker jeg at det egentlig er en anderledes måde at fortælle historien fra en anden vinkel, end de bøger hvor man følger flere fortællere/synsvinkler i samme bog.

  Jeg syntes at det fungerer godt, fordi at Miras historie og fokuspunkter, ofte er nogle helt andre end Adelaides fra første bog. For Mira betyder luksusen ved Det Glitrende Hof ikke ret meget, men er mere et middel til hendes eget mål. Derfor er livet ved hoffet slet ikke så grundigt beskrevet som i første bog, da en stor del af Miras historie har mere fokus på det hun laver om aftenen og natten. Og jeg syntes at det fungerer fint. Lige da det gik op for mig at historien var startet forfra og ikke fortsat, tænkte jeg at det bliver underligt og langtrukkent, men jeg blev glædeligt overrasket.

  Bogen er spændende og godt fortalt. Man møder en række nye personer som bliver en del af Miras to hemmelige liv ved siden af hoffet. De bliver på naturlig vis flettet ind i historien, og pludselig giver den undren man sad med efter første bog, om hvad Mira mon lavede om natten, mening. Bogen kan varmt anbefales hvis man kan lide bøger i retning af “The Selection”. Før man læser Midnatsjuvelen, anbefaler jeg at man læser første bog i serien. Min anmeldelse af denne kan ses her Adorias diamant.


  Anmeldereksemplar er tilsendt fra forlaget.
  Senest redigeret af Boris : 06-09-19 kl. 11:44
  Why give up when you can fight?
  If you give up, you're sure to lose, but if you fight, there is a chance you might win.

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •