Afstanden til Asien er vokset, og der er gået to år siden brylluppet i Singapore. Endelig skal Rachel Chu og Nick Young giftes, men planer bliver afbrudt, da Nicks mor, Eleanor Young, finder det passende at lande sin helikopter midt i det hele.
Nick er fast besluttet på at gifte sig med Rachel, også selvom det betyder, at han siger farvel til en af Asiens største formuer, og selvom hans mor mener noget andet. Men en hemmelig passager er ombord på helikopteren og vender Rachels verden på vrangen.

Den kinesiske forlovelse af Kevin Kwan er andet bind i trilogien Crazy rich asians. Kwan har helt sikkert gjort et fantastisk stykke arbejde med denne her bog, og tro det eller lad vær, den er endnu bedre end den første bog.
Jeg tror, at han har lært lidt fra, da han skrev den første bog, for her er der færre fodnoter (ikke at det er dårligt med fodnoter, de var bare virkelig lange i den første bog), færre beskrivelser af ting (mærker på biler, smykker og tøj - eller også så lagde jeg ikke så meget mærke til dem denne gang, hvilket jo er et plus) og meget mere handling, der virkelig får læseren til at blive hængende.

For en gangs skyld var der også plot tvist som fungerede virkelig godt, fordi man ikke havde set dem komme, selvom man alligevel havde en anelse om, at der snart ville komme noget uventet og helt klart dramatisk.

Karaktergalleriet er også blevet udvidet, men man kan trods alt finde rundt i karaktererne i forhold til i første bind, hvor det var meget rart med det super fine stamtræ der var. Måske skulle der også have været det i andet bind. Et par af karaktererne var ihvertfald svære at placere, selvom det ikke er så længe siden jeg læste den første bog.

Man kan mærke, at Kevin Kwan også er en blevet en bedre skribent fra første til anden bog. Sproget flyder meget bedre (også i forhold til at få inkorporeret detaljer om for eksempel den og den størrelse karat diamant) og jeg fik en meget bedre forståelse af karaktererne, som han gik meget mere i dybden med.

Jeg elsker at der er forskellige hovedkarakterer som er i familie sammen, men alligevel ikke taler med hinanden - hellere tie. Sladderbladene skulle nødigt få nys om at rige mennesker også har kriser. Og så er det helt klart en meget humoristisk bog for os, der ikke har lommen fuld af milliarder. Det er virkelig svært at tro på, at der er nogle har så mange penge og bruger dem på alt undtagen dyre retter (25 dollars - er det dyrt for en milliardær?) og gratis toiletartikler på hoteller.

Sidst men ikke mindst lagde den faktisk ikke helt ud med en teaser til slut, men bog tre skal nok indeholde ligeså humoristiske, nærige, rige mennesker og deres problemer i bragende forstand som i de to forrige.