”Da jeg har spist, er det ved at blive mørkt. Jeg kan ikke lide at gå ud i mørke, men jeg bliver nødt til at tage op til sygehuset. Jeg må have flere fotos til alle de opdateringer”

Veronika er ved at dø af kræft, og selvom hun tilbringer sit liv på sygehuset, er hun ikke alene. Veronika har mange følgere, veninder og familie som elsker hende. Hun er alting fra en positiv vinkel, og hun inspirerer mange! Men Veronika findes slet ikke, det hele er en løgn. Lea har nemlig opfundet Veronika, hendes familie og hele historien. Lea lever for at tage billeder til Veronikas profil, og hun bliver venner med en gammel dame, så Veronika kan have en mormor. Men pludselig sender følgerne ikke kun hjerter mere, nu stiller de spørgsmål til Veronikas liv.

Bogen er skrevet i et let læseligt sprog og vil sagtens kunne læses af elever fra 6. klasse. Bogen er kun 140 sider, så det betyder, at den er hurtigt læst – for en bognørd
Men det betyder desværre også, at handlingen er meget presset sammen. Jeg mangler mere uddybning i historien, fordi det hele virker så forhastet. I starten hører vi kun om Veronika og Leas besættelse af at opdatere profilen, men da Minna, den gamle dame, dør og profilen bliver angrebet af ”haters”, så bakker Lea ud. Hun vil ikke længere lyve og tør ikke tage ”kampen” op med ”haterne”. Hele historien omkring Minnas liv bliver desværre lidt ligegyldig efter min mening, men på den anden side hjælper det Lea med sit eget liv – så måske er den ikke helt ligegyldig alligevel.
Bogen er inspireret af Alex Garffs ”Septembers himmel er så blå”, og den handler om at en ung piges rejse fra at være en sommerblomst, der får sit værd i form af bekræftelse fra andre, til at modnes og have modet til at stå for sig selv og have hjertet på rette sted. Med dette i tankerne vil bogen være god til at blive benyttet i undervisningssammenhæng. Den vil kunne hjælpe med at starte samtaler om brugen af sociale medier og vigtigheden af likes. Dog ville jeg mene, at den ikke kan stå selv. Bogen handler ikke nok om sociale medier, efter min mening, hvilket er rigtig ærgerligt.
Jeg forventede en bog som handlede meget mere om sociale medier, end Hybenhjerter gør. Øv!