Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Se nu stiger solen

 1. #1

  Post Se nu stiger solen

  Se nu stiger solen

  Forfatter: Claus Hagstrøm

  Bogen kort fortalt: Sebastian bor i en lille by med sine kristne forældre. Han har ingen venner, og han bruger det meste af sin tid på at læse bøger. I skolen gør han alt for undgå mobning.

  Udgivelsesår: 2018

  Forlag: Leatherbound

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10


  Historien om Sebastian
  Sebastian er 15 år. Han bor i en lille by sammen med sin mor og far. Deres liv er meget præget af, at de er religiøse, derfor synger Sebastian i kirkekoret. I skolen har Sebastian ingen venner, og han gør alt i sin magt for at være usynlig for at undgå den mobning, der ellers ville tilfælde ham. I sit forsøg på at undgå mobberne ender Sebastian i flere situationer med at være et tavst øjenvidne til mobning. Sebastians mangel på venner, hans tro og hans forkærlighed for bøger gør ham til et let offer for mobning, men da Tobias starter i Sebastians klasse, ser det ud til, at der måske vil komme en forandring.

  En roman med en fortryllende og skræmmende fortælling

  Jeg er helt vild med historien om Sebastian. Romanen fangede mig så meget, men den var også så skræmmende, at jeg flere gange måtte holde en pause, fordi jeg fik en knude i maven og lyst til at græde. Hver eneste mobbescene er så modbydelig og virkelighedsnær, at man får følelsen af at være midt i skolegården som tilskuer til de mest forfærdelige øjeblikke. Historien har så mange forskellige facetter og twists, at man hele tiden må have mere. Romanen er hverken for lang eller forkert, men jeg vil også sige, at hvis der var mere, så havde jeg også være meget villig til at forsætte min læsning. Dertil skal det siges, at historien også har en god slutning, hvilket betyder, at man både sidder med en følelse af, at historien er afsluttet, men man har også mulighed for at gisne om, hvad der mon videre sker for de forskellige personer. ”Se nu stiger solen” levede helt sikkert op til mine forventninger og meget mere til. Det er fortryllende og følelsesmæssig historie, der går lige i hjertet.

  Bipersonernes indflydelse på Sebastians udvikling
  Hovedpersonen i romanen er Sebastian, men vi møder også mange andre vigtige personer. Det mest interessante i romanen er, hvordan bipersonerne påvirker Sebastian. Det er imponerende, hvordan man som læser kan sidde tilbage og udpege de situationer, som påvirker Sebastian. Han er en meget dynamisk personlighed, der går igennem en stor forandring igennem romanen. Alle episoder i løbet af historien har en klar indflydelse på, hvordan hele historien ender. Claus Hagstrøm’s imponerende arbejde med karaktererne er et smukt og veludført stykke arbejde, som virkelig indrammer romanen og giver den et løft.

  En skrivestil der indfanger scenerne perfekt
  Claus Hagstrøm gør et rigtig godt arbejde med bogen. Hans skrivestil er lige til og meget let forståelig. Hans beskrivelser af episoderne i romanen er fangende. Der bliver skabt et univers, som giver læserne mulighed for at vandre rundt i de samme gader og stræder som Sebastian. Dertil kommer at han har formået at begrænse sig, hvilket gør, at man ikke keder sig på noget som helst tidspunkt. Det virker til at være en meget velovervejet bog. Det er i hvert fald en bog, der fanger sine læser. Det eneste negative, der kan siges om skrivestilen, er, at det virker som om, at den sidste halvdel ikke er blevet gennemlæst ligeså meget som den første del. Der er flere tastefejl i sidste del, dog er det ikke meget, og det er hellere ikke noget, der har indflydelse på læseoplevelse. Alt i alt er det en virkelig dejlig skrivestil, der formår at skabe den helt rette stemning til historien.

  Anmelderens sidste kommentar:
  Det er en hård og meget visuel bog, derfor skal læseren til bogen umildbart være lidt ældre. En alder på 16+ virker for mig passende. ”Se nu stiger solen” får en stor anbefaling fra mig til mine læsekammerater.
  Den er perfekt til under juletræet!
  Senest redigeret af Boris : 13-11-18 kl. 10:29

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •