I Fra nu af og for evigt følger vi de tre gymnasieelever Christian, Saga, Johanne og Nicklas. Studenterhuen venter lige rundt om hjørnet, og de tager derfor i Sagas forældres sommerhus for at få et afbræk fra eksamenerne.
Sommerhusturen ender dog ikke særligt godt for nogen af dem, og nu er spørgsmålet, om de hver især kan rette op på problemerne.


Denne bog formåede at overraske mig positivt. Jeg fløj igennem den, og sproget er frisk og ungdommeligt. Der er mange korte kapitler, og det kan både være en god og en dårlig ting. Personligt foretrækker jeg længere kapitler, men det fungerede i denne bog, i og med vi skulle følge fire hovedpersoner. Nogle gange fandt jeg dog sætningerne lidt for simpelt konstrueret, men på den måde vil bogen måske appelleret til flere mennesker.
Jeg synes enormt godt om, at Julie Clausen fra første øjeblik havde portrætteret de fire hovedpersoner som stereotyper – den rige pige, 12-tals drengen, playboyen og den søde jomfru. Men ligesom alle mennesker viste de sig hurtigt at have meget mere at byde på. De havde også alle sammen noget, der gjorde, at jeg kunne relatere til dem. Temaerne i Fra nu af og for evigt er også meget relaterbare, og jeg synes, det er enormt vigtigt, at en dansk forfatter får italesat emner som angst, karakterpres, venskab og sex.
Uden at sige for meget virkede det som om de kom fra meget forskellige sociale lag, og det illustrerede Julie Clausen på fineste implicitte måde.
Det eneste, jeg havde svært at gennemskue, var, hvorfor lige de fire personer var taget i sommerhus sammen. Forholdet mellem de fire virkede nemlig ikke specielt tæt. De var klassekammerater, men de virkede mere som bekendte end som gode venner. Det var Sagas forældres sommerhus, hun var gode veninder med Johanne, og Johanne var venner med Nicklas, som var venner med Christian… Det virkede lidt som en lang snor af venskaber, som aldrig blev bundet sammen.
Alt i alt er det en ungdomsbog med stort U, og Julie Clausen skal have ros for de temaer, hun italesætter.