Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Godnathistorier for rebelske piger

 1. #1

  Talking Godnathistorier for rebelske piger

  Godnathistorier for rebelske piger

  Forfatter: Elena Favilli og Francesca Cavallo

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: 100 fantastiske eventyr om piger og kvinder fra hele verden, der har gjort sig bemærkelsesværdige gennem tiderne.

  Udgivelsesår: 2018

  Forlag: People’s Press

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  De to italienske forfattere Elena Favilli og Francesca Cavallo lavede denne bog for at piger skal få en forståelse for de hindringer, der ligger foran dem, og for at fortælle, at piger og kvinder også kan få succes i livet. Jeg har hørt, at de udgiver en 2’er, og den skal jeg helt sikkert også læse!

  Bogen indeholder informationer om 100 piger og kvinder, hvor hver deres baggrundshistorie bliver fortalt som et eventyr, sådan at selv de yngste i familien kan forstå det. Det er oprindeligt tænkt som en børnebog, men jeg synes nu nærmere, at det er en bog for alle, og alle kan lære noget af den – både børn og voksne. Jeg synes, at det var meget inspirerende at læse denne bog, og vi jeg opfordre alle til at investere i et eksemplar.

  De 100 piger i bogen kom/kommer fra hele verden. Når man læser bogen, er der på venstre side et eventyr, hvor der nederst på siden også står, hvornår vedkommende var/er født, og også hvornår personen døde, hvis det er tilfældet. Der står også hvilket land, de kom/kommer fra. På den modsatte side er der en tilhørende beundringsværdig tegning af hver af de omtalte piger, hvor der også står et kort citat eller budskab om eller fra pigerne selv. Tegningerne er lavet af 60 forskellige kvindelige kunstnere fra hele verden, og jeg synes, at de hver især har bidraget med noget rigtig godt til bogen. Det gav et bedre indblik i, hvem pigerne var/er, fordi man også kunne se, hvordan de så/ser ud.

  Jeg kendte nærmest ingen af pigerne på forhånd, og det var virkelig interessant at læse kort om dem. Hvis man efterfølgende har lyst, kan man selv Google sig frem til flere informationer om dem, og det har jeg selv gjort med nogle af dem. Der var piger med fornavne fra A-Z, og de havde hver især en spændende baggrund. Der var f.eks. både noget om forfattere, en transkønnet pige, pirater, aktivister, sportsfolk osv. Det er både kendte og ukendte personligheder, der optræder i bogen.

  Den mere børnerelaterede del af bogen fremtræder kun helt til sidst, hvor der er plads til at skrive et eventyr om sig selv, og man kan også tegne et selvportræt. Det kan man undlade at gøre, hvis det ikke vækker nogen interesse, men jeg synes, at det er godt tænkt af forfatterne.

  Der er også et ”Rebellernes Hall Of Fame”, hvor der er en hyldest til alle, som troede på bogen, da idéen til den, kom frem.

  Efter at have læst bogen, har jeg den følelse af, at alt kan lade sig gøre, og man skal ikke være bange for at følge sine drømme.
  Senest redigeret af CelineAstrid : 21-06-18 kl. 11:37

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •