Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: De dør begge til sidst

 1. #1

  Standard De dør begge til sidst

  Forfatter: Adam Silvera

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Mateo og Rufus skal dø i dag. De mødes og deler deres sidste dag sammen.

  Udgivelsesår: 2017

  Forlag: Gyldendal

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 8/10

  Handling: 7/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Adam Silvera har endnu engang skrevet en hjerteskærende ungdomsroman, som er en intens læseoplevelse fra start til slut.

  På trods af at titlen på bogen De dør begge til sidst, er rimelig afslørende, så gør det intet dårligt i forhold til bogen værdi. Netop ideen med at Mateo og Rufus ved at de skal dø, er det, som bringer dem sammen via Sidste Ven-appen. De fik begge opkaldet ved midnat, beskeden som stemplede dem til Nedtællere.
  Mateo og Rufus er meget forskellige. Mateo kæmper med overhovedetat turde forlade sin lejlighed,efter han fik opkaldet. Han var bange for den verden, som ville dræbe ham.Rufus, derimod, er styret af den vrede, som har opfyldt ham siden, han var den eneste overlevende i den bilulykke, der kostede hans forældre og søster livet.
  Sammen går de verden i møde. Sammen lærer de at leve i nuet og smide alle hæmninger.

  Sproget i romanen ergennemført, smukt og poetisk. Døden er en sværd ting at skrive og tale om, men Adam Silvera formår at italesætte det evige tabu. Som læser bliver man taget med på en rejse, som lærer en, at man ikke skal tøve med at blive den, man gerne selv vil være. Man skal ikke være bange for at være sig selv, ligemeget hvad andre måtte sige. Det lyder måske som en cliché, men det er evigt rigtigt.
  Jeg følte dog, at en del af de poetisk sproglige gik en smule tabt i oversættelsen,hvilket var virkelig ærgerligt. Alligevel kunne jeg nyde sætninger som: "Et helt liv er ikke en lang lektie, men der er lektier at lære i livet" og: "Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du skal overleve uden mig. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan du skal sørge. Jeg kan ikke overbevise dig om, at du ikke skal få dårlig samvittighed, hvis du glemmer årsagen for min død, eller hvis det går op for dig, at der er gået flere uger og måneder, uden du har tænkt på mig. Jeg vil bare have, at du skal leve."

  Udover at høre Mateo og Rufus' historier, så er der også kapitler om andre; Nedtællere som almindelige mennesker. Det giver bogen noget dybere, og sætter forskellige menneskers påvirkning på hinandens liv i perspektiv, ligemeget om de faktisk er fremmede eller kender hinanden.

  Bogen er helt klart karakter-drevet og der "sker" ikke så forfærdeligt meget. Der var dog to tilfælde, hvor Mateo og Rufus får en nærdøds-oplevelse, som var lidt for urealistisk, men som holdt mig på tæerne, for jeg vidst jo, hvad der ville komme til at ske: de ville dø til sidst.

  "De dør begge til sidst" er en unik roman om kærlighed, livet og det, der betyder noget.8 ud af 10 stjerner!

  Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret
  Senest redigeret af Boris : 09-12-17 kl. 14:28

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •