Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Valget

 1. #1
  Boggnasker Fiex1474's avatar
  Reg. dato
  Oct 2015
  Sted
  Hvejselvej 2, 7300 Jelling
  Indlæg
  75

  Standard Valget

  Valget

  Forfatter: Sarah Engell

  Bogen kort fortalt: Xenia står overfor et meget svært valg da hun skal vælge imellem samvittighed og sucess

  Udgivelsesår: 2017

  Forlag: Carlsen PULS

  Samlet bedømmelse: 9/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 9/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed?
  18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.

  Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

  VALGET er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.
  (Bagsidetekst)


  Lad mig starte med at sige at den overaskede mig helt vildt. Jeg syntes det var en utroligt rørende historie og det er en af grundende til at jeg altid har elsket Sarah Engell. Hun har det her helt specielle talent. Hun får mig altid til at græde til hendes bøger uanset hvad det er for en. Jeg græd til Hjertet er et organ, jeg græd til 21 måder at dø, jeg græd til Forbandet mødom, Forbandet kærlighed og selvfølgelig også til Valget. Hun har en helt speciel måde at skrive på som godt kan være lidt langtrukket, men hun fanger stadigvæk en virkelig vigtig og meget meneskelig side af alle sine karakterer.

  Hun skaber ikke hendes karaktere perfekte og uden problemer. Hun skaber dem faktisk nærmest omvendt. Hun skaber dem med mange fejl og personlige problemer og giver dem altid et ultimatum og Xenia har i den grad et ultimatum.

  Xenia er ungdomspolitiker og det gør også at jeg kan relatere en smule mere med hende da jeg selv er politisk aktiv og lad mig sige det sådan her. Det er ikke altid nemt at finde ud af om hvordan man skal sige sin mening. Hun er lige blevet frontperson for Etisk partis ungdomsparti trods hendes blot 17 år. Hun har en meget stor forkærlighed for at hjælpe flygtninge og det er fantastisk at se at nogen har mod på at skrive en bog hvor man tager fat i et så særiøst og debateret emne som flygtningepolitik.

  Det er en bog som jeg varmt vil anbefale alle som gerne vil rystes til kernen og blæses ud af stolen. Jeg ved at det er en bog som meget vel har sat sit preg på mine følelser og det kommer til at tage et stykke tid før jeg kommer mig efter den her fantastiske velskrevet bog.

  Jeg vil nødig spolere hvad der sker i bogen så jeg vælger lidt at lade den være lettere hemmelig, da jeg følte at det gjorde bogen bedre at gå ind til den med så lidt viden som muligt.
  Den vil helt sikkert overaske dig.
  Senest redigeret af Boris : 19-10-17 kl. 13:13

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •