Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Sweet Talk

 1. #1

  Standard Sweet Talk

  Sweet Talk

  Forfatter: Dorte Schou

  Bogen kort fortalt: Hvad der skulle have været en hyggelig eftermiddag og en start på et nyt venskab ender med en lidt anden situation...

  Udgivelsesår: 2016

  Forlag: Turbine

  Samlet bedømmelse: 7/10

  Sprog: 7/10

  Handling: 7/10

  Underholdningsværdi: 7/10

  ”Sweet Talk” af Dorte Schou er en spændende, twistet og begivenhedsrig episode, som foregår over 3 dage. Roman og Charlotte går i skole sammen og finder pludselig ind til hinanden. Charlotte ser potentialet i en ensom og tyk dreng. Roman ser eller føler... det er en anden sag. Er det mon fascination? En lyst til venskab? En længsel efter kærlighed eller tillid i en verden, hvor individet kan føle sig så ufattelig alene?
  Hvad der skulle have været en hyggelig eftermiddag og en start på et nyt venskab ender med en lidt anden situation.

  ””Vent på mig, Roman”, råber hun.
  Han stopper op og vender sig mod hende. Står med hængende skuldre og håret ned i øjnene. Charlotte ser ikke en tyk, ensom dreng. Hun ser en stor tung sommerfugl med fugtige, mørke skjolder på vingerne. ”Man må ikke røre ved støvet”, hvisker hun ud i luften. Nu kan hun se, at hans øjne er blå, ligesom jakken. Hun løber frem til ham og rækker hånden ud, hun vil tage ham i hånden, så de kan følges. Han vender sig hurtigt og går videre. Hun lægger igen den tomme hånd som et beskyttende låg over sommerfuglen”.


  Selvom romanen kun bestod af 105 sider, så kom man hurtigt ind i fortællingen. Jeg var vild med sproget, detaljerne, de klare beskrivelser af hovedpersonerne og naturligvis også metaforerne. Sommerfuglen, de to karaktereres situation og placering i livet, og den forladte bygning, som i sig selv rummer stor symbolik.

  Jeg var imponeret af Romans karakter og hvordan forfatteren havde formået at bygge fortællingen op som en ramme omkring Roman. Han er ensom, forladt og det er ofte svært at følge hans tankegang. Hvad vi andre ser som desperat og truende adfærd er for ham et stort udtryk for kærlighed og tillid fra hans side. I løbet af hele fortællingen kunne jeg aldrig regne ham 100 % ud og man vidste aldrig hvad hans næste skridt var. Det var spændende at følge!

  Min mening om bogen:
  Det var en spændende og meget anderledes bog end hvad jeg havde forventet. Det er utroligt hvad en forfatter formår at introducere sin læser for på blot 105 sider. Dorte Schou formår i den grad at lege med sproget. Hun udtrykker utrolig mange detaljer med få ord, og allerbedst af alt; hun udtrykker det allervigtigste med de ord, som ikke bliver sagt direkte af vores karakterer, men snarere af deres handlinger. Det eneste minus er at man bliver en smule vildledt af bagcoveret. Man tror lidt, at man skal læse en helt anden historie, men i sidste ende synes jeg, at romanen rummede meget mere end som så, så for mig gjorde det ingenting.
  Jeg ville ønske, at denne fortælling havde en fortsættelse... *Hint hint* - på forhånd tak, Dorte :-)

 2. #2

  Standard

  Haha! Jeg må se hvad jeg kan gøre )) Ellers håber jeg at kunne præsentere nogle andre historier fremover. Tak for anmeldelsen! Dorte.

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •