Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: "Det ulmende oprør"

 1. #1

  Standard "Det ulmende oprør"

  Forfatter: Sabaa Tahir

  Bogen kort fortalt: Selvom Laia er slave, og Elias er soldat, så er ingen af dem frie. Efter mødet med hinanden opdager de hurtigt, at de har mere end dette tilfælles. En sag at slås for…

  Udgivelsesår: 2015

  Forlag: Alvilda

  Serie: Nr. 1

  Samlet bedømmelse: 7/10

  Sprog: 7/10

  Handling: 7/10

  Underholdningsværdi: 7/10

  ”Det ulmende oprør” (”An in the Ashes”) er skrevet af Sabaa Tahir. Det er første bog i serien, og den anden bog i serien udkommer i efteråret 2016.

  Hm, hvor skal jeg starte? Denne roman er blevet sammenlignet med ”Game of Thrones” og ”The Hunger Games”. Jeg kan sagtens se sammenligningerne, men denne roman er noget helt unikt, som skiller sig ud i mængden af nyere litteratur. Fortællingen foregår i imperiets dominans (inspireret af det gamle Rom), hvor al modstand straffes med døden.
  Der er oprørerer, som forsøger at nedbryde imperiet, men dette er svært, for hæren vokser sig større.
  Elias er skolens dygtigste aspirant i imperiet og han udtages til prøven om at blive den nye kejser, men inderst inde ønsker han mest af alt at flygte og finde friheden udenfor imperiets mure. Laia er lærd. Hele hendes familie er blevet slået ihjel. Hun flygter og finder oprørerne. For at befri sin bror indgår hun en aftale om at blive slave for kommandanten for at give oprørerne spor som spion. Selvom Laia er slave, og Elias er soldat, så er ingen af dem frie. Efter mødet med hinanden opdager de hurtigt, at de har mere end dette tilfælles. En sag at slås for…

  ”Han er hærfører. Maske. Men ikke her. Ikke i aften, i hans værelse. Her, lige nu, er han bare Elias, og jeg er bare Laia, og vi er begge to ved at drukne”


  Først og fremmest, så er den utrolig velskrevet. Sproget er spændende, sanserigt og plottet bærer virkelig romanen fremad, uden at det på nogle tidspunkter bliver kedeligt. Universet er gennemført og det er tydeligt, at forfatteren har helt styr på historien, historier i fortællingen og det fuldgøres yderligere ved de detaljerede karakterer. Man kommer i den grad ind under huden på hver karakter og hvad de rummer. Lige fra Laias brændende håb om frihed og Elias’ længsel efter en bedre verden, hvor alle kan leve sammen, uanset om man er lærd eller maske.
  Skrivestilen er også værd at nævne. Den skifter synsvinkel i starten af hvert kapitel, skiftevis fra Laia til Elias, og Sabaa Tahir formår ved hvert kapitels slutning at skabe spænding og man efterlades med en ”cliff hanger”, så det er svært at undgå at læse videre.
  Tempoet er hæsblæsende, universet er mørkt og man sidder med en følelse i kroppen om at håbet forhåbentlig vil vokse sig større end mørket. Det er en klassisk ”de gode mod de onde”-roman, og man ved hurtigt, hvem man holder med. Til tider mener jeg dog, at nogle passager kunne være udeladt, for forundring er oftest nogle gange et element, som kan påvirke et litterært værk endnu mere end blot at få alt info at vide.

  ”Prøven varer indtil daggry. Vi skal være snarrådige nok til at undgå vores mordere – hvem eller hvad de så end er”

  Min mening om bogen:
  Det var en meget spændende og anderledes læseoplevelse. Man sad tit helt ude på stolekanten og med hjertet i halsen. Det er en hæsblæsende rejse, hvor sanser, stemning, vold og kærlighed danner rammen om denne fortælling. Jeg glæder mig til at læse anden del i serien, selvom der nu er længe til (udgivelse: 2016). Denne bog kan kun varmt anbefales!

 2. #2
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  26
  Indlæg
  1.333

  Standard

  Skal læses!!!
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 3. #3
  Boggnasker Magit's avatar
  Reg. dato
  Oct 2009
  Sted
  Lidt tættere på himlen i solskin
  Indlæg
  188

  Standard

  Supergod bog. Den er en af den slags historier, hvor jeg ikke har lyst til at blive forstyrret af virkeligheden, mens jeg læser. Mad, sove og vasketøj -er det virkeligt nødvendigt?

  Hver bog, hvert bind du ser, har sjæl.
  Sjælen fra den, der skrev den, og sjælen fra dem, der har læst den og oplevet den og drømt om den.
  Hver gang en bog skifter ejer, hver gang nogen lader blikket glide ned over dens sider, vokser dens ånd og bliver stærkere.

  Carlos Ruiz: Vindens skygge

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •