Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Leoniderne

 1. #1
  Boggnasker Kaffepause's avatar
  Reg. dato
  Nov 2012
  Sted
  Nordjylland
  Indlæg
  141

  Standard Leoniderne

  Leoniderne

  Forfatter: Nanna Foss

  Udgivelsesår: 2014

  ISBN: 978875813707

  Forlag: Tellerup

  Serie: Spektrum

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 9/10

  Handling: 7/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  Emilie er 15 år og hun er bedste venner med den blinde Alban og hans lillebror Linus. En dag tegner Emilie en dreng med turkise øjne og et prismestykke. Dagen efter starter drengen og hans tvilling Pi i hendes klasse, snart finder de en magisk genstand og snart har de alle en trekant i håndfladerne og en hæsblæsende rejse på godt og ondt er startet, med magiske kræfter ingen af dem kan kontrollere.

  Nanna Foss' debutroman er fængslende og utrolig hurtigt overstået, på trods af de mange sider. Det er sjældent at vi får så særlig en læseoplevelse af Nanna Foss, en historie der byder på både venskab, kærlighed og skæbnesvangre valg.

  Men selvom den var hurtigt læst, var plottet på grund af Nanna Foss rammende sjove og hæsblæsende sætninger også velkendt. Nogle børn finder en magisk genstand, får magiske kræfter og skal lære at beherske dem for til sidst at redde verden mod ondskaben, der er tilsat yderligere et trekants drama, hvor vores heltinde har to beundrere, men ikke kan vælge nogen af dem.

  Forfatteren forsøger at tilføre bogen noget særligt med nogle meget specielle personligheder, hvoraf den ene af blind, to er ekstrempunkere, en stille pige som helst vil overses, en rigmands pige som gerne bare vil være normal, en irriterende lillebror og en hjælper, som bor for sig selv og ikke ønsker at hjælpe den.

  Flokken er en sjov størrelse og meget anderledes og det er hvad der gør bogen speciel, for hun gør det til sit eget på trods af den velkendte historie. De er i evigt modvind og lige så snart man får svar på et spørgsmål kommer der to nye, og jeg ser personligt frem til at læse andet bind.

  Leoniderne er første bind i serien Spektrum, og er Nanna Foss debut roman, men hun er før blevet udgivet i bl.a. novellesamlingen Skybrud. Leoniderne udkommer først d. 19 oktober på Herlufsholm Fantasy bogmesse hvor du købe bogen i Tellerups stand!

  Læs mere om Nanna Foss på hendes hjemmeside www.nannafoss.dk helt bestemt et besøg værd!
  Senest redigeret af Boris : 26-08-14 kl. 06:25
  Quis custodet ipsos custodes?
  Hvem vogter dem der vogter os?

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •