En ung dreng ved navn Joakim bliver udvalgt til et løbehold for kun de allerbedste. Joakim indvilliger i at løbe for hr. Wilson, lederen af løbeholdet, og det vil vende op og ned på hans liv. Joakim må rejse bort hjemmefra for at intensivere sin træning - han skal løbe mod den bedste af de bedste, Jennifer Last. En pige.
Joakim udfordres både på sit talent og sin moral, og må træffe nogle afgørende valg. Valg, der kan have uoverskuelige konsekvenser. For ham selv og for hele menneskeligheden. Det skal nemlig vise sig, hvem der i virkeligheden er den uægte.
Joakims kæreste hjemmefra begynder at tvivle på, hvorvidt han er hende utro. Joakim og hans allerstørste konkurrent Jennifer begynder at tilbringe mere og mere tid sammen. De har løb til fælles, og det fylder deres liv. Hvad de ikke selv ved er, at de er på den samme mission.
Når Joakim løber, gentager han et mantra for sig selv: ”Det er kun dig. Du er nummer ét. Du er det eneste menneske på jorden. Det er kun dig, dit åndedræt og din krop. Alt andet eksisterer ikke..” Joakim lyver for sig selv. Han ved det bare ikke, og finder først ud af det lige før det er for sent.

Handlingen finder sted i en mulig fremtid. Joakim er omkring sytten år gammel og bliver tilbudt en plads på holdet for kun de allerbedste løbere. Han må rejse fra sine hjemlige og vante rammer, for at deltage i et løb mod Jennifer Last - den hidtil bedste. Joakim befinder sig konstant i et manipulerende miljø, men tror selv han er en del af ungdommen. Han deltager i fester, har en kæreste, drikker en smule og får nye venner. Men hvad han ikke ved er, at hans venner prøver at snyde ham. Ja, stort set alle prøver at snyde ham.
Den grafiske roman handler om kærlighed, falskhed og manipulation. Den er realistisk men med et twist.
En grafisk roman er, i mine øjne, det samme som en tegneserie. Sproget er derfor direkte tale mellem karaktererne i form af talebobler. Letlæseligt og ligetil - det tog mig cirka 30-45 minutter at sluge den. Og slugt blev den! ”Den uægte” er spændende hele vejen igennem - og den overrasker!
Der er cirka fem til syv billeder på hver side i sort/hvid. Jeg kan godt lide tegningerne. Stregen er tynd.

Super fed grafisk roman! Den første af slagsen jeg har prøvet at læse og jeg er virkelig hooked. Og jeg glæder mig til den næste. Jeg troede ellers ikke jeg var ”tegneserietypen”, men jeg har så fundet ud af, at man ikke behøver være ”en bestemt type” for at holde af en god og spændende tegneserie. Kan kun anbefales!

Jesper Wung-Sung er en prisvindende og anerkendt forfatter fra Svendborg, der blandt andre har skrevet ”En anden gren”, ”Den sidste henrettelse” og ”Ægte brøker”. Han har skrevet bøger til børn, unge og voksne og debuterede i 1998 med ”To ryk og en aflevering”.
Palle Schmidt er tegneserietegner, illustrator og forfatter. I 1999 debuterede han med tegneserien ”De lange næsers nat”.

Tak til forlaget Høst & Søn for anmeldereksemplaret!