Thomas er en hel almindelig familie far, med en hel almindelig kone, en helt almindelig datter og en hel almindelig søn. Deres hverdag er hel normal og plaget af vaner og stress fra arbejdslivet.
Intet unormalt, og alt i alt er Thomas temmelig tilfreds. Kun småting gå ham på. Som at han ikke har haft sex med sin kone et stykke tid og at hans datter, Josephine, er ved at blive alt for teenage-agtig og lukker sig fra omverden.
Men en aften oplever han et kæmpe lyn henne ved naboen - Det mærkelige er blot at lynet intet brag giver. Som den bekymrede nabo han er, vælger Thomas at tage over til naboen for at hører om denne er okay, og pludselig vender alt op og ned. Flere timer forsvinder fra hans hukommelse og hans kone klager over smerter i maven. Hans datter virker nærmest angst over for ham og hans søn gemmer sig i kælderen. Hvad der forgår aner Thomas ikke, men et eller andet er helt forkert.
Og Thomas har ret. Noget grufuldt og forfærdeligt venter lige om hjørnet, men hvad kan man gøre ved en trussel, som man ikke kan se og som ingen ved eksisterer?Mere vil jeg ikke afsløre fra denne bog, da hele spændingen ved den er uvidenheden man oplever sammen med Thomas. Det simple spørgsmål Michael Kamp har ladet sin historie dreje sig om er: ''Hvad nu hvis vi ikke er alene?'' Og tanken i sig selv er skræmmende nok, men Michael Kamps fortolkning af det er om end endnu mere nervepirrende.

Man tager sig selv i at sidde ude på kanten af sengen. når man læser den fordi man følger med i spænding og bliver nød til at vide hvad det er der forgår. Aldrig lader Michael læseren vide mere end Thomas og det fungere! Alle frustrationerne som Thomas føler, over de black-outs han har, føler man som læser også selv. For man vil vide hvad der forgår! Hvis i nogen sinde har set filmen The Cube og sad på kanten af sofaen, så er det præcis samme følelse man sidder med. Og jeg er heller ikke i tvivl om at Michael er blevet lidt inspireret fra denne klassiker af en film!

Dog måtte jeg flere gange lægge bogen fra mig. Ikke fordi jeg syntes den var dårlig, bestemt ikke, men simpelthen fordi jeg fik det dårligt. Jeg er ikke en person som er virkelig god til nåle eller blod i det hele taget, og nogle af passagerne i bogen er virkelig velbeskrevet og ubehaglig.
Dette skal dog ikke tages som en kritisk, for bogen er trods alt en Gyser med massere af Splat i, og derfor har Michael blot ramt hoved på sømmet. Derfor vil jeg også virkelig fraråde de yngste læser fra at læse den, både på grund af den voldsomme lemlæstelse der er med i og der til tider også er nogle ret billedelige sex-scener med i.

Jeg bliver aldrig hardcore gyser fan, men jeg har en lille gyser-fangirl gemt i maven og derfor nyder jeg bøger som disse en gang imellem. Og Michael Kamp går man sjældent hel gal i byen med, hvis man ønsker lidt gys. Jeg var underholdt og vil ihvertfald anbefale den, til folk der har nerver til hans grusomme historier eller har nydt nogle af hans tidligere værker.


side antal: 249