Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: De blodige bid af Nick Clausen

 1. #1
  Boggnasker fritzeline's avatar
  Reg. dato
  Feb 2010
  Sted
  Odense
  Indlæg
  146

  Standard De blodige bid af Nick Clausen

  De blodige bid af Nick Clausen

  Forfatter: Nick Clausen

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: De to venner Rune og Martin er overbevidste om, at byens sære tilflytter er skyld i nogle meget voldelige episoder. Arthur må være vampyr og nu skal han dø... men tingene tager en helt ny drejning, som drengene ikke lige havde forudset.

  Udgivelsesår: 2011

  ISBN: 978-87-588-1017-1

  Forlag: Tellerup

  Samlet bedømmelse: 6/10

  Sprog: 5/10

  Handling: 5/10

  Underholdningsværdi: 5/10
  Rune og Martin er på vampyrjagt. Rune er overbevist om, at den sære, rige tilflytter Arthur er ansvarlig for en serie af brutale overfald i byen. Overfald som kun en vampyr kan stå bag og som politiet aldrig ville se. Martin og Rune ved ikke særligt meget om hvordan man bekæmper vampyre og deres impulsive overfald på Arthur går også galt. Martin bliver fanget og det viser sig, at Arthur er vampyr, men ikke den ansvarlige for de modbydelige overfald. Faktisk er Arthur selv meget interesseret i at fange den vilde vampyr der er på spil, inden amatør vampyren begår fatale fejl; som at skabe flere vampyre og dermed sætte et rent blodbad i gang. Martin bliver derfor tvunget, af Arthur, til at undersøge mistænkelige kandidater, som Arthur har drukket af og ved en fejltagelse kan have forvandlet til en vampyr. Martin er fanget i en livsfarlig situation mellem en gammel, ondskabsfuld vampyr og en vild amatør vampyr, som er ude af kontrol og uret tikker, for Arthur giver ham kun 24 timer til at undersøge hver kandidat, hvis han vil overleve.  Nick Clausen har skrevet en klassisk, old skole vampyr historie, hvilket altid er værd at læse. Det er rart til en forveksling at læse en vampyr fortælling, hvor de mest elementære regler for vampyrer bliver overholdt og som holder fast i den oprindelige "Dracula" karakter. Rigmanden, vampyren Arthur oser langt væk af Vlad Tepes, Spidderen, som Bram Stoker blev inspireret af, da han skrev "Dracula" i 1897.


  "De blodige bid" er klart et værk, som alle vampyrfans burde have stående i reolen.  Og nu til anmeldelsen...
  Men... den er ikke specielt uhyggelig og en smule langtrukket enkelte steder. Det er desværre også lidt for tydeligt hvem der ikke er den vilde vampyr og hvem det er... Den er lidt tynd nogle steder, MEN Nick Clausen skriver let og luftigt, dialogerne mellem karakterne er gode. Den smutter lidt engang imellem - men Nick Clausen er en meget ung forfatter, som dog har udgivet en del værker, og hans måde at skrive på, viser at han er en forfatter, der vil udvikle sig løbende, fra bog til bog. Det er letheden i hans sprog og det, at han har en rigtig god fornemmelse for plot, som gør ham til en forfatter der er værd at følge.


  Nick Clausen´ skrivestil er meget spændende... så jeg vil faktisk foreslå supernørderne, af boggnaskerne, at læse alle hans bøger og holde lidt øje med hans udgivelser... for så tror jeg, at der venter en ganske unik oplevelse; En forfatters udvikling. Jeg tror ikke, at Nick Clausen er færdig med at finpudse sin stil endnu... tværtimod.
  Han virker som en passioneret forfatter, der elsker at skrive og lige netop derfor hele tiden vil udvikle sig. Det vil ikke ske målrettet - eller efter hvad en eller anden anmelder siger ... Det vil ske i forhold til de historier han har lyst til at skrive. Nick Clausen har virkeligt lyst til at skrive, hvilket man kan fornemme som læser og det giver ham troværdighed som forfatter.


  Vi er nogen gange lidt forkælede som læsere. Vi er vant til gennemarbejdede manuskripter fra meget erfarne forfattere, hvor mange af dem har en eller anden form for formidlingsuddannelse i ryggen; tekstforfattere, journalister, pædagoer, lærere, kommer fra forfatterhøjskolen mv. Det har Nick Clausen ikke og det er lidt ligesom saltvand i øjnene. Det kan godt svie lidt, men det renser og blikket bliver klarere bagefter :-)
  En sidste ting, som irriterede lidt... der er nogle lidt specielle citater et par steder i bogen, som man ikke rigtigt får nogle referencer til... Jeg kan selvfølgelig ikke se, om det er noget som kommer senere - muligvis i to´eren (for der kommer helt sikkert en to´er), men det ville være meget rart med en forklaring eller en reference, hvis det er et citat. Det virker unødvendigt mystisk og passer heller ikke rigtigt ind i den kontekst de er sat...

  Leveret af Riidr e-bøger | Mere om 'De blodige bid' som e-bog

  Senest redigeret af Boris : 23-09-13 kl. 20:08
  Finurlige Hilsner
  Gertrud Christensen aka Fritzeline


 2. #2

  Standard

  Tak for den fine anmeldelse! Det er altid skønt når nogen gider læse mine bøger, og tilmed sprede budskabet bagefter ;)
  Det er dejligt at høre at jeg ikke er den eneste som stadig elsker vampyrerne i deres oprindelige form. Fangede du de små hint til Stoker og Dracula som var tidligt i bogen? Det gjorde du sikkert.

  Jeg ved godt at man skal passe på med at 'forklare' noget i en bog, men jeg tænkte at jeg ville give dig min fortolkning af citaterne De kan selvfølgelig opfattes som man lyster; jeg havde håbet at de i sig selv kunne bidrage lidt til stemningen, selvom læseren måske ikke gav dem dybere overvejelser. Min tanke med dem var dog, at de skal forestille en præsteprædiken, som er delt op i bidder. Det er først den allersidste af stumperne der antyder det, så forstår udmærket at du fandt dem kryptiske

  Om der kommer en to'er kan jeg ikke love (heller ikke afvise), men jeg håber at jeg kommer til at leve op til dine forventninger med kommende udgivelser

  God læselyst!
  Mvh Nick

 3. #3
  Boggnasker Martin's avatar
  Reg. dato
  May 2009
  Sted
  Gladsaxe
  Indlæg
  232

  Standard

  ... ville bare bekendtgøre, at jeg også syntes det var rart med nogle ordentlige vampyrer til en forandring ...


+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •