Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Bunker 137 af Michael Kamp

 1. #1
  Boggnasker fritzeline's avatar
  Reg. dato
  Feb 2010
  Sted
  Odense
  Indlæg
  146

  Standard Bunker 137 af Michael Kamp

  Bunker 137 af Michael Kamp

  Forfatter: Michael Kamp

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Anden Verdenskrig. Krigen er tabt, men en lille gruppe af Waffen-SS soldater, kæmper stolt videre. Men det noget helt andet end amerikanere der venter dem, da de forskanser sig i bunker 137.

  Udgivelsesår: 2011

  ISBN: 9788758809687

  Forlag: Tellerup

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 7/10

  Handling: 8/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  Bunker 137
  af Michael Kamp


  Jürgen er lige netop blevet overført til Waffen-SS, på grund af hans heltemodige bedrifter i krigen. Det er kun de bedste af de bedste der bliver Waffen-SS. Tonefaldet og kammerateriet er meget anderledes end det Jürgen er vant til, fra sin tid som mening soldat, noget som Jürgen har svært ved at vænne sig til. De er eliten, der står fast og aldrig trækker sig tilbage. Krigen er tabt og det ved Jürgens gruppe, men de har nu ingen planer om at overgive sig til de forhadte amis (amerikanerne). Da de møder en gruppe amerikanerne, som er ved at vinde over dem, så trækker de sig ind i en skov, for bedre at kunne angribe og planlægge deres næste træk. Her finder de en bunker, bunker 137, som er blevet forladt i al hast og med tegn på kamp. I bunkeren er der en ståldør, som de ikke kan få op. De får ikke lang tid til at undersøge bunkeren, før de første amerikanere har fundet dem. Men i stedet for at angribe bunkeren vandre de amerikanske soldater rundt, som om de var blevet påvirket af giftgas også alligevel ikke. Det begynder så småt at gå op for gruppen, at der er et eller andet helt galt, da snigskytten Weiss fortæller, at han har skudt den samme mand to gange.
  Den stadig mindre gruppe af elite soldater opdager, at Bunker 137 er ikke en almindelige bunker, men har været et forsøgscenter for en af Hitlers videnskabsmænd, som viste sig at være mere succesfuld end nogen havde regnet med. Der gemmer sig en enestående succes bag ståldøren. En succes, der nu truer med at sprede sig i hele verden og slippe et mareridt fri, som ingen vil komme levende igennem. De har klare, direkte ordre fra Der Fuhrer - det våben som befinder sig i bunkeren, skal slippes fri. De loyale Waffen-SS sættes på en hård prøve - for skal de adlyde eller ej?  Michael Kamp har skrevet en super god horror historie, der ikke skal læses inden man sover... hvis man altså gerne vil sove. Der er monstre af en anden verden, som kun findes i de mørkeste mareridts og pludseligt er de virkelige...  Michael Kamp bliver ved med at udvikle sig som forfatter, og hvis man forventer en letlæselig, klassisk horror historie, så får man det, men man får også et historisk glimt ind i tiden. "Bunker 137" viser ikke kun en forfatter, der har gjort sit benarbejde grundigt og har lyttet efter i tyskundervisningen, men også en forfatter, som forstår at skabe nuancer; politisk, historisk og menneskeligt. Så for de læsere, der ikke ved så meget om Anden Verdenskrig, fremfører Michael Kamp en elegant introduktion, samtidigt med at han viser de menneskelige omkostninger krigen havde - også for dem der virkeligt troede og stolede på Hitler. Det kombineret med Michaels Kamp evne til at hente det ene mere væmmelige monster frem af skuffen efter det andet, gør bogen til en udsøgt fornøjelse at læse.

  "Bunker 137" er en fantastisk blanding mellem "Døden på larvefødder" og horror filmen "Deathwatch" fra 2002, tilsat Michael Kamps helt egen krydderi.

  Det er en virkeligt god julegave, man enten kan ønske sig eller lægge under træet til en god ven - så går juleferien også lidt hurtigere.

  Powered by Riidr e-bøger | Mere om 'Læseprøve: Bunker 137' som e-bog

  Vedhæftede thumbnails Vedhæftede thumbnails Bunker 137 af Michael Kamp-bunker-137-191x300.jpg  
  Senest redigeret af Boris : 23-09-13 kl. 21:11
  Finurlige Hilsner
  Gertrud Christensen aka Fritzeline


 2. #2
  Boggnasker Martin's avatar
  Reg. dato
  May 2009
  Sted
  Gladsaxe
  Indlæg
  232

  Standard

  Den ... er ... SÅ ... fed!

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •