Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 5 af 5

Emne: Skriv om det du brænder for!

 1. #1

  Standard Skriv om det du brænder for!

  Ved ikke om i kender bogen "22 tricks - om at skrive godt", men der er det femtende trick at man skal skrive om noget man selv brænder for, og det synes jeg er vigtigt at huske på, for alle der gerne vil være forfattere begyndte vel at skrive fordi de havde lyst og havde noget på hjerte, ikke?
  Jeg tror i hvert fald at det man skriver bliver bedst, hvis det betyder noget for én. (Som forfatteren til førnævnte bog siger: "Det kan være svært at skrive passioneret om kyllingeavl, hvis det ikke interesserer dig overhovedet".)
  Det her er selvfølgelig ikke så meget et trick. Mere et råd. Eller en påmindelse om at vi drømmer om at blive forfattere fordi vi vil noget med vores tekster, fordi de betyder noget for os (håber jeg da i hvert fald!), og naturligvis også fordi vi tænker at andre også vil kunne lide det vi skriver. Pointen er bare at du skal skrive for dig først og fremmest; om noget du brænder for
  "Skriv noget, du selv vil kunne lide, og mange vil kunne lide det. Skriv noget, som du tror alle vil kunne lide, og stort set ingen vil synes om det," - Jesse Stuart.

 2. #2
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  26
  Indlæg
  1.333

  Standard

  Jeg læser ikke rigtigt skrivebøger. Men jeg har hørt det er en god motivation. Jeg er nok bare generelt ikke helt god til at andre skal fortælle mig hvordan jeg bør skrive, når jeg jo egentlig skriver. Hvis det giver mening. Haha. Jeg ved godt det er lidt fjollet.

  Men jeg synes at Trick 15 er ret godt. Det er en god pointe. Jeg har også fundet ud af at hvis jeg synes det er kedeligt at skrive, så er det nok lige så kedeligt at læse. Så heller tage de punkter som er virkeligt fede. Jeg er så også ret kritisk så jeg har kasserer også det jeg virkeligt ikke kan lide. Eller starter for ny. Jeg synes det er rigtigt sjovt at gemme de udkast som ikke dur fordi jeg så selv kan se min udvikling. Pt. skriver jeg på en tekst om en der hedder Dian og jeg er nok startet forfra syv gange og jeg skrev 35 sider på det ene forsøg før jeg indså at det ville ikke blive godt.

  Man jeg. Det er vel næsten et påbud at vide man skal elske sig selv, før andre gør det samme. Det samme med skrift: Man skal elske sine ord før andre kan.
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 3. #3

  Standard

  Jeg læser heller ikke særlig mange skrivebøger, men kan ret godt lide den her
  Synes det er en vildt god idé når man skriver, at gemme de udkast der ikke virker, så man kan se at man bliver bedre. Det tror jeg, at jeg vil begynde at gøre Og jeg kender alt, alt for godt det dér med at have en idé, hvor man bare ikke kan finde ud af at skrive det sådan som man gerne vil have det, så man starter forfra igen og igen og igen. Det er super træls! Nogle gange er det noget med den verden man har opbygget (hvis det er fantasy fx) der er galt. Nogle gange er det hovedpersonen der bare ikke er den rigtige person til at fortælle historien. Nogle gange ved man bare ikke hvor man skal starte historien. Men hvis idéen er så god at man bliver ved med at prøve, så tror jeg at historien i sidste ende (når man endelig finder den rigtige måde at fortælle den på) er det hele værd!
  Tror helt sikkert du har ret i at man selv skal elske sine ord før andre kan. Godt sagt!

 4. #4
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  26
  Indlæg
  1.333

  Standard

  Det skal du virkeligt gøre. Gemme det. Det er så sjovt at se hvad man startede med (prinsen på den hvide hest) og hvad karakteren ender med (skizofren tegneserier elsker).

  Og du har helt ret i at hvis man synes historien eller karakteren er så god man bare bliver ved med at prøve. Og seriøst jeg kan finde på at ændre alt pånær karakterens navn fordi jeg synes det er så godt. Haha. Så er de forældreløse, så er de skilsmisse børn, så går de i skole, så gør de ikke. Bla bla bla. Men for mig er det en god proces, for hvert fejlslagen forsøg lærer jeg noget mere om det/dem jeg skriver om.
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 5. #5

  Standard

  Har lovet mig selv at gemme det jeg skriver - alt det der ikke helt virker - fra nu af! Tak for idéen For du har ret i at karakterene eller noget i handlingen virkelig kan nå at ændre sig meget, hvis man skriver sin historie om og om og om igen på forskellige måder. Og som du siger lærer man meget om det og dem man skriver om for hver fejltagelse. Det samme gælder nok for en selv i virkeligheden.
  Jeg har faktisk gemt nogle af de første historier jeg har skrevet - altså dem jeg skrev da jeg var helt lille om havfruer og prinsesser og sådan noget; de historier jeg helt havde glemt at jeg havde skrevet - og har lige siddet og læst nogle af dem igen. De er forfærdeligt dårlige! Men det er jo netop det du siger - man udvikler sig. Og det lyder vildt cheesy, men man bliver bedre efterhånden så længe man bare bliver ved med at prøve!

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •