Hos Danmarks største boghandel, Saxo, går jagten på morgendagens forfatterhåb ind, når der onsdag udskrives novellekonkurrence for alle landets elever i 6. til 9. klasse.
Den 15. oktober lyder startskuddet til en landsdækkende novellekonkurrence, som for andet år i træk afrunder Skrivedysten, der er en gratis, online forfatterskole for unge.

Det er Saxos digitale platform for selvudgivelse, Saxo Publish, der i samarbejde med DR står bag Skrivedysten, hvor spirende skrivetalenter kan følge skriveøvelser på video og se sjove klip fra DRs arkiver, som handler om læsning og skrivning.

I år har forfatterne Marie Oscilowski og Camilla Wandahl stået for undervisningen, og skriveøvelserne ligger stadig på Skrivedystens hjemmeside, hvor der også er inspiration at hente til novellekonkurrencen.

Skrivedysten er ét blandt flere aktuelle initiativer fra Saxo, som skal skabe læseglæde og vække skrivelysten i alle, og med novellekonkurrencens begyndelse i morgen opfordres unge med forfatterdrømme til at teste deres skrivetalent.

Sådan deltager du:
Novellekonkurrencens tema er FORANDRING, og novellerne må max være på fem A4 sider.
Ud fra alle bidrag vælges tre vindere, som modtager feedback på deres noveller fra Skrivedystens undervisere. Den bedste novelle udgives på Saxo Publish, og forfatteren bag modtager et gavekort på 4000 kroner til fest for hele klassen.
Novellerne sendes til skrivedysten@saxo.com. Fristen for indsendelse er den 15. november, og den 15. december vælges en vinder.

Læs mere om Skrivedysten og novellekonkurrencen på www.Skrivedysten.dk