”Tro på dig selv og din stil” er skrevet af Astrid Olsen, i samarbejde med Katrine Memborg. Samtidig med at det er en introduktion til Astrid Olsen som Youtube-blogger-navn, hvor vi lærer hende at kende med passager, som inkluderer ”Enten eller” og en ”Q & A”, så tager Astrid Olsen forskellige emner for at fortælle sin egen historie, samtidig med at hun ønsker at inspirere folk til at være sig selv og skille sig ud i mængden. Emner som ensomhed, at føle sig udenfor og hvordan man lærer at tro på sig selv bliver diskuteret, blandt andet med historier fra Astrids eget liv. Sidst, men ikke mindst er der en styleguide om mode, makeup, must-haves i skabet og i makeup-pungen og hvordan det hele går op i en højere enhed.

”I den tid, jeg var meget alene på grund af blandt andet mobning, kom jeg meget tættere på, hvem jeg er. Det gjorde ondt, men hver dag blev jeg klogere. Det er mit store ønske, at andre kan føle det som en slags hjælp, når jeg ærligt og åbent fortæller, hvordan jeg selv har haft det”.


Udover at være en fin opslagsbog til makeup og mode, så tager bogen naturligvis udgangspunkt i at formidle sig selv via de sociale medier. Det er blevet en tendens, at det ofte er nemmere for individet at projektere, hvad hun eller han føler, er det rette ”jeg”, selvom det nødvendigvis ikke er sandheden. I denne tid, hvor fysiske rammer ikke kræver en tilstedeværelse i forhold til social kontakt med andre mennesker, så realiserer mange sig selv gennem de sociale medier. Her finder man de mennesker, som har de samme interesserer, beskæftigerer sig med det samme eller har de samme holdninger til livet.
Selvfølgelig kan dette billede give et falsk indtryk af realiteten bagved skærmen,
men for mange er der et springbræt til at finde sin egen identitet – som Astrid Olsen også har gjort.

”Du skal have styr på dit selvværd for at få selvtillid. Når man er teenager, bruger man rigtig meget tid på at tænke over, hvad andre mon tænker om en. Det gjorde jeg i hvert fald – og gør det til tider stadig. Derfor kan det være rigtig svært at finde frem, hvad der virkelig betyder noget. For mig fandt jeg ud af, at det er vigtigt at lave mine videoer, skille ud fra mængden, at have et fantastisk forhold til min familie, og at mine venner har det godt”.


Min mening om bogen:

Opsætningen af bogen er god, både med personlig info om Astrid Olsen og hvem hun er, udover den rolle hun har på Youtube og Instagram. Desuden fungerer mode-sektionen godt, og alt i alt er det en fin bog til de yngre læsere, som vil prøve kræfter med mode og makeup. Desuden er sproget let at læse og vinklen er passende, så det handler om at være sig selv og det naturligvis ikke gøres ved at gå med makeup eller følge moden, men det selvfølgelig handler om et unikt udtryk og hvad man ønsker at vise verden.