"Uden forandring" er tredje og sidste bog i triologien "Unremebered" af Jessica Brody. Bogen byder på masser af spænding, sandheder og løgne og et plot, som vil få dig til at hænge fast til siderne, lige til slutningen. Bogen er en science fiction historie med masser af nye teknologier og videnskab.

Handling
Efter Sera gang på gang er flygtet fra Diotech, har Dr. Alixter nu gennemført hukommelsesændringer hos hende, for at sikre sig hendes loyalitet over for Diotech og Målet. Hun er blevet forelsket i Kaelen, som ligeledes er skabt af Diotech. Minderne om sin flugt og drengen Zen, som havde "narret" hende bliver dog ved med at komme tilbage til hende. Sandheder bliver afsløret, og Sera befinder sig midt i begivenhedernes gang. Hun må tage et valg. Hvem fortæller sandheden?

"Uden forandring" er sidste og afsluttende bog i serien om Sera og Diotech. Bogen starter en smule langsomt, og der skal mange sider til, før man virkelig mærker den spænding, som bogen lægger op til. Jeg kom hurtigt til at mærke Seras forvirrede sind, som havde undergået ændringer på hukommelsen. Man følger hendes tanker, som veksler mellem er være loyal overfor Diotech og oprørsk overfor Målet.
Det som virkelig holdt mig fast til siderne, og jo, man kommer rigtig hurtigt i gennem bogen, når man først er kommet i gang, var de mange løgne, som synes at blive afsløret og de nye informationer, som kom frem i lyset. Bogen var en god afslutning på en god serie.

Noget af det som jeg blev ret frustreret over var Sera og Kealen konstante bemærkninger: "Du elsker mig, fordi det er i dit DNA". Den sætninger begynder virkelig at blive plat, når man har læst den en fire-fem gange. Her til kommer det at Sera ikke rigtig kan beslutte sig for, hvem hun faktisk er forelsket i. Zen eller Kaelen.

Lad os snakke lidt om slutningen. For ikke at afsløre for meget, kan jeg sige, at det var noget af en afslutning. Den giver mulighed for at serien fortsættes, men i nye ramme. Jeg ved ikke rigtig, om jeg kunne lide slutningen og det tvist, som det indebærer. Men jeg glæder mig til at se, hvad Jessica Brody finder på med dette univers.

Alt i alt er bogen en god sci-fi roman, med et plot som er virkelig fangende, når man kommer rigtig i gang. Jeg giver bogen 7 ud af 10 stjerner.