Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Til Døden Os Skiller

 1. #1

  Thumbs up Til Døden Os Skiller

  Forfatter: Kit A. Rasmussen

  Bogen kort fortalt: Kort fortalt Nick bliver forelsket i Isabelle, men hun er over hans klasse. Alligevel lykkedes det ham at scorer hende, men deres forhold er ikke uproblematisk. Jalousi, drama og mistillid præger nu deres hverdag, men kan de komme igennem det?

  Udgivelsesår: 2017

  Forlag: Carlsen

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  Den korte anmeldelse
  Jeg tror, det siger alt, når jeg kan fortælle, at den her anmeldelse er blevet skrevet med tårer i øjnene og en ulidelig smerte i hjertet. Bogen er et kunstværk. Den er så gennemarbejdet, at det ikke engang er en eneste kommafejl. Det er en fryd at læse. Hun er minimalistisk, og der er på intet tidspunkt noget overflødigt. Alt der bliver nævnt i teksten har en mening, og hvis den ikke er tydelig til at starte med, så bliver det taget op senere. Brikkerne falder langsomt på plads, mens du læser, som var det et svært puzzlespil. Det er først til sidst, du får lov til at se det fulde billede. ”Til døden os skiller” er perfektion på et helt nyt niveau. Skrivestilen, handlingen og personerne - det hele spiller så godt sammen, at enhver kan være jaloux på de evner, Kit A. Rasmusen viser frem i bogen. Hun har talent, det er helt sikkert. Det er den bedste bog, som jeg nogensinde har læst. Den berørte mig mere end nogen anden bog, jeg har læst. Jeg kan ærligt sige, at den stikker samtlige bøger på min bogreol, og det er derfor klart, at jeg vil anbefale den til alle.

  Havde det været muligt at give bogen flere end ti stjerner, så havde den fået det.

  Fuld anmeldelse

  Resume
  Nick har Emma, Sigurd og Lasse i sit liv. Han arbejder som automekaniker, og han går med en drøm at opstarte sit eget værksted, da han møder Isabelle. Nu forandres alting for alvor. De er vanvittigt forelskede, men som Nick siger, ’så ødelægger han alting’. Forholdet er ikke fejlfrit, men kan de komme igennem de små og store nedture i tilværelsen?

  Personerne

  Personbeskrivelserne er få, og det er en del arbejde med at læse igennem linjerne, hvilket er noget jeg elsker. Du kan ikke andet end at få et stik i hjertet, når du læser om Nick og hans liv, men også Isabelle sætter følelserne i gang. Du flyder over med medlidenhed for dem, og de ting som de sammen går igennem. Jeg ville ikke afsløre for meget om personerne. Jeg føler, at det afslører for meget om historien.

  Skrivestil

  I bogen er der blevet benyttet minimalisme, hvilket gør at vi ikke har nogen overflødige detaljer, hvilket er ekstremt dejligt. Det flyder med metaforer og hemmelige hints, hvilket er det mest vidunderlige. Hele tiden kan der trækkes tråde tilbage til starten, og der er en så vidunderlig rød tråd, at jeg har kuldegysninger på armene af at tænke på det. Selvom der er få beskrivelser af alting, så kommer du let ind i universet. Jeg kan sammenligne Kit. A. Rasmussens skrivestil med Helle Helles, begge skriver de helt fejlfrit. Kit har et skrive- og fortællertalent, som de fleste burde misunde.

  Handling
  Handlingen udvikler sig hele tiden, og den får hele tiden et nyt twist, hvilket jeg sjældent har oplevet i sådan en grad. Bogen bliver slugt i en mundfuld, fordi du bliver suget ind i fortællingen. Bogen indeholder informationer omkring det overordnet emne ”vold”, hvilket gør det helt klart, at Kit har en dagsorden med bogen. Hun vil frem med et budskab, og det er så tydeligt igennem hele romanen. Hun har opbygget den på en ny og anderledes måde, først starter handling med et telefonopkald, og så bliver du ellers smidt tilbage i tiden. Spænding og underholdningsværdien er så høj, at din følelser sidder uden på tøjet. Personligt har jeg grædt, grint og mærket min mave og hals sno sig sammen. Bogen er en oplevelse i sig selv.

  En sidste kommentar
  Bogen er nok mest egnet til en læser på 16+, da den indeholder så meget under overfladen. Jeg har placeret ”Til døden os skiller” sammen med mine andre yndlingsbøger og forfatter. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har læst den. Læs den, det er ikke noget, du vil fortryde.
  Senest redigeret af Zirkeline : 02-06-17 kl. 20:42

 2. #2
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  27
  Indlæg
  1.333

  Standard

  Eeep! Jeg SKAL læse den nu!!!
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 3. #3

  Standard

  Jeg glæder mig virkelig til at høre din mening om den! Jeg sikker på, at du ikke fortryder, at du har valgt at læse den!

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •