Krimien "Slangehoved" er skrevet af den tyske forfatter i 2011, Ulrich Ritzel og er udgivet på dansk dette år af forlaget Turbine. Romanen er en 414 sider tager læseren med ud på en oplevelse i Berlin, hvor farer synes at lure. Romanen er en klassisk krimi med et spindelvævsplot, som dog til tider bliver lidt for gennemskueligt. Karakterne er dog interessante og når man først er kommet i gang med romanen er man godt underholdt.

"Slangehoved" handler om den tidligere kriminalkommissær Berndorf, der får tilbudt en sag om en bil, der tager flugten efter at have dræbt en mand. Mordet er planlagt, men den Berdorf opdager at den forkerte måske er blevet dræbt. Dette tager os ud på en historie hvor Berndorf, med hjælp fra Berndorfs kæreste, prøver at opsnuse det oprindelige offer og finde dem, som stod bad 'det forkerte mord'. Bogen indeholder referencer til steder i Berlin og indeholder både politiske henvisninger for eksempel Balkan-konflikten.

Romanen bærer præg af det formelle tyske sprog hvor man tiltaler hinanden 'De' og 'Dem'. Sproget er elegant og beskrivende. Romanen er i starten en smule forvirrende grundet de mange hop i fortællersynsvinkel og steder. Det kræver en god portion koncentration at komme ind i romanen, men når man er det, tager plottet en med. Plottet er smukt udformet, men lider dog af at være gennemskueligt. Berndorf synes at falde lidt for let hen over de vigtige spor. På trods af disse mangler er krimien spændende og en man bliver hængende i. Man skal være klar på at få et indblik af Tysklands historie og blive oplyst om steder i Berlin.
Krimien kan anbefales til alle krimi-elskere der ude. Den er underholdende og interessant og scorer samlet set 7 ud af 10 stjerner.