"Den gemte hemmelighed" er en spændingsroman til unge. Den er skrevet af den danske forfatter Steffen Nohr. Handlingen foregår 11 år efter 2. verdenskrigs afslutning. Bogen er utrolig velskrevet og spændende fra start til slut. Tag med vores hovedperson, Mads ud på det mest spændende og nervepirrende eventyr. Men pas på! Det er ved at gå galt flere gange.
Er du vild med spænding og historiske gåder, så er dette den perfekte bog!

Steffen Nohr har med sin fjerde roman virkelig sat sig i gennem i dansk litteratur. Sproget er utrolig smukt, og han formår samtidig at få en til at sidde på kanten af sædet af bar spænding, for hvad der kommer til at ske.

Handling
Bogen foregår 11 år efter 2. verdenskrig afslutning. Vores hovedperson Mads har fundet nogle ganske særlige mønter, efter et indbrud i en gammel tysk ss-officers kælder. Sporene som mønterne efterlader har lange snore tilbage i historien. Jagten på den gemte hemmelighed, hemmeligheden som tyskeren bevogtede, bliver en farefuld færd med mange uforudsete farer.

"Den gemte hemmelighed" er skrevet fra Mads' synsvinkel, hvilket gør, at man får historien endnu mere ind på livet, og virkelig kan leve sig ind i historien. Bogen er den bedste ungdoms spændingsroman, som jeg har læst til dato, og med sproget, der har så mange finurlige tilføjelser og smukke sammenligninger, har Steffen Nohrs historie hurtigt fundet vej til mit hjerte.

Plottet er utrolig godt gennemtænkt, og har alt hvad man kunne tænke sig: Spænding, plottwist, kærlighed og en ordentlig potion neglebideri.

Jeg vil klart anbefale denne bog til alle spædingselskende læsere derude. Bogen er klart noget for sig selv, og man drøner gennem bogens lidt over 300 sider, med en sådan fart at man nogen gange bør stoppe op, og lige hænge sig ved den genialitet hvormed bogen er skrevet. "Den gemte hemmelighed" har fået mig til atter at elske dansk litteratur. En bog som klart kan anbefales!