Fortsat fuldfart i Tulamo, både i bind to SlebneVerdener, og nu også i bind 3, Lys iVirkeligheden, der er det sidste i Steffen Groths fantasytrilogi.

I starten afbind 2 skrues der op på jagten på hovedpersonen Kriss’ fjender. Langsomt begynderomfanget af et større plot imidlertid at gå op for ham. Øens tre kloge koner,ikke at forveksle med De Tre Damer, er mægtige dæmoner, som ønsker at dø, mener tvunget til at leve. Dette skyldes, at deres søster Kumari, Ildens Dæmon, har brudt med moren, Lysets Gudinde, og hendes bud til dem omforsoning. Samtidig med, at De Tre Damer og andre hærger Ærø, må Kriss også med at forstå sjastingernes og vestingernesverdener, deres opaler, mønter, slibesten og meget mere. En erkendelsesrejse bringerham så langt som til Indien og ind i envirkelighed, som måske har sin egen bevidsthed, og som synes at blive stadigmere sindssyg, jo længere han trænger ned under overfladen. Kriss er tvungettil at finde sin oldefars, Tulamos, dagbog for at kunne bekæmpe Kumari. Samtidigbliver hans forhold til de to piger Ambika og Tata stadig mere indviklet.

Med Tulamos dagbog fundet mod slutningen af bind 2 kanKriss endelig i bind 3, Lys i Virkeligheden trække linjen til legenden ogerfare hele den frygtelige sandhed, der uimodståeligt driver handlingen fremmod en ny Tre Riges Krig. Først da falder det hele på plads.

Jeg har læst, at Tulamo i virkeligheden er en filosofisk fantasilige så meget som en traditionel fantasyroman og derfor måske mest henvendersig til voksne.Den er i hvert fald anderledes.Meget anderledes. Men fordi den er lige til at gå til, føles den aldrigkedelig.

Bøgerne fås hos Forlaget mellemgaard