Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Kaldet fra Galathea af Nathali & Bettina Liane

 1. #1

  Post Kaldet fra Galathea af Nathali & Bettina Liane

  Kaldet fra Galathea af Nathali & Bettina Liane

  Forfatter: Nathali & Bettina Liane

  Udgivelsesår: 2019

  ISBN: 9788740657081

  Forlag: Turbine

  Serie: Nr. 1 i Awen serien

  Samlet bedømmelse: 9/10

  Sprog: 7/10

  Handling: 9/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  Bogen kort fortalt:

  Da Aia og og hendes tvillingebror Peter finder en gammel rejsekuffert, har de ingen anelse om, at det vil ændrer deres liv for evigt. I kufferten ligger to invitationer til det mystiske skib Galathea, som kan sejle mellem magiske verdener. Sammen med andre jævnaldrende trænes Aia og Peter i at bekæmpe den trussel, som vil udslette den magiske verden Igdrafell. Snart begynder uforklarlige ting at finde sted på Galathea, og i takt med at Aia opdager sandheden om sit ophav, sættes hun for alvor på prøve. På Galathea trænes hun i at kæmpe mod mørket, men kan hun mon overvinde mørket i sig selv? Kaldet fra Galathea er første bog i den eventyrlige fantasyserie Awen.
  Vurdering:

  Bogen er forfatterne Nathali og Bettina Lianes første bog, derfor kunne jeg ikke sætte mine krav ret højt, da jeg ikke havde nogen tidligere bøger fra dem, som jeg kunne bygge mine krav op på.


  Historien foregår i den moderne tid, og starter i Levenborg som er der deres familie befinder sig. Hovedpersonerne Aia og Peter bliver nedgjort, for ikke at være en “fuldblods” Kollgard som resten af deres magtfulde familie er. Disse dårlige stunder fra Levenborg gør det nemmere for tvillingerne at forlade stedet og deres familie, da de finder en magiske rejsekuffert. Rejsekufferten leder dem hen til det mystiske skib Galathea. Tvillingerne bliver så trukket ind i den magiske verden fyldt med gådefulde væsener, magi og andre vogtere af Igdrafell.  Bogens elementer som fx. den magiske kuffert, skole for vogtere (magi udøvere) mindede mig meget om “Harry Potter” og “Fantastiske skabninger” - Selvfølgelig overgår det ikke The Queen J.K Rowlings værker, men er en god bog, man kan læse, hvis man savner Harry Potter. Bogen havde også nogle elementer som fx. kompasset, der fik mig til at tænke på “Det gyldne kompas” af Philip Pullman.

  Et tredje element er tvillingerne med uudforsket evner som mindede mig om en anden klassisk bog inden for fantasy: “Lampens børn” af Philip Kerr. Bøgerne var fantastiske og det gjorde mig derfor ekstremt glad at se nogle af de samme elementer (fra både “Harry Potter”, “Det gyldne kompas” og “Lampens børn”) blive genbrugt i denne bog. .

  Sproget var varieret på den måde ment at det både var uformelt og formelt. Personerne i bogen brugte ord som: Sommetider, dog, osv. som gjorde at det lød mere fancy end normalt hverdagssprog, men det var ikke så formelt som i en bog, der foregik i de gamle dage. Det formelle sprog gjorde , at jeg må koncentrere mig mere for at kunne komme igennem bogen, men den blev mere og mere interessant jo længere, jeg kom i bogen. Omgivelserne var også udmærket beskrevet i bogen. Det var nok til at danne et billede af miljøet, men ikke så meget at det blev for uoverskueligt. En anden detalje er at det ikke er en jeg-fortæller, men en tredjepersonsfortæller (vi følger dog mere Aia tanker, selvom det er tredjepersonsfortæller).


  Alt i alt var det en dejlig underholdende bog, som bragte gode minder frem og samlede gode elementer fra klassikere sammen i en bog. Så hvis I kan lide: Harry Potter, Det gyldne Kompas, Lampens børn, Narnia, Det smaragdgrønne Atlas, Alkymisten, Nevermoore så anbefaler jeg klart bogen til jer. .


  Anmeldelse skrevet af Aya
  Senest redigeret af Aya0808 : 29-09-19 kl. 17:09

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •