Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Magiens Spor - Tusindårsreglen #2

 1. #1
  Bogdværg Saynab's avatar
  Reg. dato
  Jun 2013
  Alder
  24
  Indlæg
  40

  Standard Magiens Spor - Tusindårsreglen #2

  Forfatter: Trudi Canavan

  Udgivelsesår: 2018

  Forlag: Tellerup

  Samlet bedømmelse: 6/10

  Sprog: 6/10

  Handling: 6/10

  Underholdningsværdi: 6/10

  Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
  Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.
  Goddag, mit navn er Vella, står der.
  Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.

  Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

  Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.  Magiens Spor af Trudi Canavan fortsætter der, hvor Stjålen Magi stopper. Det var rigtig fint, at man bare kunne læse direkte videre.

  Jeg har ligesom med etteren svært ved at sætte finger på, hvad jeg helt præcis synes om serien. Jeg synes stadig ikke, at Tyen og Rielles historier bidrager særlig meget til hinanden. Jeg tror, at jeg havde foretrukket deres historier som to separate bøger. Det forstyrrede nemlig min læsning, at jeg hele tiden undrede mig over, hvorfor Canavan havde valgt at fortælle de to parallelle handlingsforløb sammen. Jeg synes, at historierne i sig selv var spændende nok.

  Bogen er ligesom den første i serien inddelt i dele dedikeret til vores to hovedpersoner, Tyen og Rielle. De træder lidt mere i karakter i denne bog, og derfor fandt jeg den en anelse mere spændende end Stjålen Magi. Jeg synes dog stadig, at de er lidt flade i det.

  Stjålen Magi var også lidt mere langtrukken. I Magiens Spor kender vi allerede karaktererne, og jeg tror, at det er det, der gør, at det går hurtigere med handlingen.

  Begge karakterer blev også udsat for lidt af hvert, og det var også interessant at følge.

  Bogen er ligesom den første hurtigt læst. Sproget er let, og universet er spændende. Trods jeg ”kun” finder serien middelmådig, så fortyder jeg ikke, at jeg har læst dem. Jeg læste det hele i et hug, så den er da spændende. Jeg tror bare, at jeg havde nogle store forventninger til Trudi Canavan.
  Senest redigeret af Boris : 11-08-18 kl. 09:45

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •