Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Stjålen Magi - Tusindårsreglen #1

 1. #1
  Bogdværg Saynab's avatar
  Reg. dato
  Jun 2013
  Alder
  24
  Indlæg
  40

  Standard Stjålen Magi - Tusindårsreglen #1

  Forfatter: Trudi Canavan

  Udgivelsesår: 2018

  Forlag: Tellerup

  Samlet bedømmelse: 5/10

  Sprog: 5/10

  Handling: 5/10

  Underholdningsværdi: 5/10

  Tyen læser arkæologi og trolddom. Han lever i en tid med store teknologiske opfindelser og videnskabelige fremskridt, men magien i hans verden er sparsom da den bruges af Det Leratianske Imperies mange maskiner.
  Under en arkæologisk udgravning finder Tyen en bog. Han undres da han åbner den og kun ser blanke sider. En lille, mørk plet dannes pludselig på siden, derefter flere og flere. De breder sig og vokser sammen.
  Goddag, mit navn er Vella, står der.
  Vella blev skabt af en magtfuld troldmand for mange århundreder siden til at kunne optage al viden fra de som brugte hende. Vella tigger Tyen om at beholde og bruge hende. Det bliver starten på et eventyr og flugt fra andre troldmænd som også vil have fat i hende.

  Rielle er en ung kvinde som siden sin barndom har vidst at hun er i stand til at bruge magi. Hun har lært at holde evnen hemmelig fordi kun præsterne har Englenes tilladelse til at udøve magi mens andre straffes hårdt og brutalt. Hun elsker at male og passer sin undervisning i templet. Men meget ændrer sig den dag hun møder og forelsker sig i den unge kunstner Izare og erfarer at en forleder – en person der lokker folk til at bruge magi – er i byen.

  Inden længe slipper både Tyens og Rielles hemmeligheder ud, med dramatiske konsekvenser for dem begge.  Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg synes om Stjålen Magi af Trudi Canavan. Jeg har tidligere læst Canavans Sonea-serie, som jeg var glad for, så jeg havde nok nogle store forventninger til hendes nyeste serie, som desværre ikke blev indfriet.

  Bogen er inddelt i flere dele, som er dedikeret til enten Tyen eller Rielle. De er to meget forskellige karakterer med to vidt forskellige historier. Det gjorde, at det føltes som om, at man læste to separate bøger. Jeg var overbevidst om, at de to karakterer ville møde hinanden relativt hurtigt, men det skete ikke. Jeg havde svært ved at se sammenhængen mellem de to verdener. Hvorfor var det ikke skrevet som to separate bøger? For det var ikke helt som om den enes historie bidrog til den andens. Og det tog noget fra den samlede historie for mig.

  Jeg synes ikke, at det var en dårlig bog, men jeg synes heller ikke, at det var en fantastisk bog. Jeg fandt den middelmådig.

  Jeg kunne godt lide universet, og jeg kunne også godt lide blandingen af det arkæologiske og teknologiske i Tyens verden. Vella var også en interessant karakter. Generelt synes jeg, at alle karakterne havde potentiale til at være rigtig fede karaktere, men det var som om, der manglede noget. Derfor blev man lidt frustreret nogle gange. Jeg fandt Rielle lidt for passiv og Tyen lidt for naiv.

  Bogen var letlæst og sproget fint. Det var ikke kedeligt, men heller ikke superfængende. Den er som sagt okay. Jeg fortryder bestemt ikke, at jeg har læst den, og jeg har tænkt mig at læse resten af serien. Så det kan også bare være, at mine forventninger var for høje.
  Senest redigeret af Boris : 11-08-18 kl. 09:42

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •