Raven dør ung. Myrdet. Men her stopper historien naturligvis ikke, for så ville der ikke være nogen historie. Døden kommer og henter Raven, og tilbyder hende et job som sjælehenter. Alternativt kan hun gå videre til efterlivet i Himlen eller Helvede. Men Raven takker ja til Dødens tilbud om et evigt job. Hun bliver oplært som sjælehenter, og bliver hurtigt dygtig til sit arbejde med at føre de døde sjæle videre til efterlivet, uden at hun ved om det er i himlen eller helvede. Det er ikke hendes arbejde.

Men inden længe går det op for Raven at der foregår noget mystisk med sjælehenterne. De forsvinder. Og hvis de bliver ved med det, vil verdens balance forrykkes, og Dommedag indfinde sig langt før tid. I et forsøg på at udrede trådene om hvad der foregår, må Raven snakke med både Gud og Djævlen.

Men hvad gør hun når det viser sig at selve Døden, som hun stolede på, lyver for hende?
Hvad skal hun stille op med sin hævnlyst over sin morder?
Og hvem er den mystiske Zeph der dukker op fra tid til anden?Bogen foregår i et nutidigt univers, men selvfølgelig meget på de planer som ikke er synlige i vore normale verden. Historien virker troværdig og jeg sad lidt tilbage med en følelse af at det faktisk kunne være reelt. Bogen er skrevet med en god portion humor og karaktererne i bogen får nogle skønne personligheder, både hovedpersonen Raven samt Døden,men også Djævelen og Gud har nogle skønne personlighedstræk der viser at de er mere end blot deres roller. Flere gange undervejs får vi fortalt hvordan historierne egentlig er i virkeligheden, og at vi mennesker har bygget meget på selv, for at tilfredsstille vores fantasi. Disse passager kan dog indimellem virke lidt langstrakte og tørre, da de bliver for detaljerede.

Handlingen virker indimellem lidt flad, men jeg syntes at historien er god, og ikke mindst underholdende, og jeg vil med glæde læse de to næste bind i serien også. Bogen henvender sig til alle fra ca 14 år og op, selv de yngre voksne, der kan lide humor, død og en god historie.


Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.