Det lykkedes Fréa og Ranvejg at lokke Midgårdsormen tilbage i havet, men på vejen opdager de en mistænkelig dis, som ligger helt stille og ubevægelig på havet. Da de undersøger den nærmere, opdager de at disen gemmer på en hær af ildjætter. Og værre endnu, i disen ligger også Naglfar, det skib som Loke vil være kaptajn på til Ragnerok. De to bestemmer sig derfor for at finde ud af om Loke er fri. På vejen møder de Vale, Lokes søn som af Odin blev forvandlet til en ulv, og som kun ønsker at få sin forbandelse hævet - og sin far dræbt. Men Lokes fængsel holder stadig, og i stedet beslutter de sig for at finde ud af, om det er lykkedes Od at alliere sig med Ranvejgs far, jætten Trym. De to piger får snart flere problemer på nakken end man skulle tro, for besøget hos Trym går bestemt ikke som ventet.
Fréas ørn er stadig ikke dukket op, og de to har ingen mulighed for at komme i kontakt med Asgård. Samtidig aner de ikke, hvad der er sket med Magne og Fredrik, som blev sendt af sted på en fælles mission. Od har godt nok fortalt Fréa at han har dræbt Magne, men kan hun stole på det?
De to piger beslutter sig for at stoppe tegnene på Ragnarok, og det fører dem både til Helheim og til ildjætternes lejr, hvor de møder en uventet allieret.
Det er en kamp mod tiden, for ildjætterne er næsten klar til at angribe Asgård, og Od får flere og flere allierede for hver dag der går.
Hvis det skal lykkes Fréa at standse Ragnarok og Od får hun brug for al sin magi og alt sit mod. Og krigen nærmer sig med ubønhørlige skridt.

Der er action fra første side og et højt tempo i seriens afsluttende bind, hvor Fréa igen må tage kampen op mod Od og hans magi. Bogen er uhyggeligt spændende, og handlingen er fuld af uventede twists, som gør det svært at forudsige hvad der vil ske. Historien er godt skruet sammen, og fuld af krig, blod, venskab, kærlighed, intriger, forræderi og magi, godt krydret med masser af nordisk mytologi. Universet foldes endnu mere ud i denne bog, hvor Fréa både besøger Udgård, Helheim og Århus, og samtidig møder endnu flere af de mytologiske figurer vi kender fra den nordiske mytologi. Bogens verden bliver endnu mere levende og virkelig, og selvom rejserne en gang imellem går lige lovlig hurtigt, så får man alligevel som læser et billede af den magiske verden som Fréa rejser rundt i. Samtidig er der fokus på kønsroller, da aser og jætter har et temmelig gammeldags kvindesyn, og i høj grad betragter kvinder som ejendom de kan forvalte efter forgodtbefindende. For Fréa, som er vokset op i vores verden, kræver det en del tilvænning og store frustrationer, selvom hun i den grad har været heldig med den mand hendes forældre har giftet hende bort til. Fréa er stærk, modig og selvsikker, og har både magi og helende kræfter på sin side. Og i langt det meste af bogen er hun også rimelig badass. Det forsvinder desværre lidt i sidste halvdel af bogen, og i stedet begynder hun at indordne sig i samfundets kvinderolle, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt, for hun har jo bevist at hun godt kan selv. Og det er da også dette som trækker lidt ned i forhold til den forrige bog i serien, for handlingen er der ikke noget at udsætte på. Bipersonerne er interessante og menneskelige, og især Ranvejg kunne jeg rigtig godt lide. Jeg synes virkelig hun udvikler sig i denne bog fra at være temmelig underkuet til at være en stærk og selvstændig kvinde. Mændene i bogen kan en gang imellem godt være lige lovlig macho og beskyttende, hvilket irriterede mig en smule, men alt i alt fungerer personerne rigtig godt.
Sproget er letlæst og flydende, med gode og billedskabende beskrivelser som suger læseren ind i en verden som er både velkendt og fremmedartet på en gang. De mange ord og navne fra nordisk mytologi er med til at skabe bogens magiske univers, og det fungerer rigtig godt.
Alt i alt en god afslutning på en fantastisk serie, selvom der var et par ting der trak lidt ned. Jeg kommer til at savne Fréa og alle de andre, og ikke mindst seriens fantastiske univers som virkelig har rusket godt og grundigt op i den nordiske mytologi. Og så synes jeg det er fedt, at en stor del af handlingen foregår i Århus, hvor jeg selv er vokset op.
Serien kan varmt anbefales.