Skyggelæseren Jovia bor på klosteret i Knark, selvsamme sted som hun mødte Pirmin og Bertus første gang.
Men akkurat som tidligere, er et menneske blevet frarøvet sin Umbra, denne gang en lille pige. Men missionen med at fange Zama, heksen som frarøver skygger, forløber ikke lige så fejlfrit som første gang, idet Zama har et bagholdsangreb liggende på lur.
Jovia og Pirmin må tænke snedigt for at snyde Zama, og med hjælp af en opfindelse fa Bertus' angriber de heksen.
Men vil pigen nogensinde få sin Umbra tilbage, og hvad med de soldater fra den onde fyrste Corpus frygtede styrke, som angriber skyggelæserne.

Anden del af 'Umbra' følger op på 'Manden uden skygge', hvor vi for første gang lærte Jovia og hendes venner at kende.
Bogen er opbygget på samme måde; har samme lixtal (16) og et næsten identisk antal sider - lige godt 50. Bogen egner sig til børn fra cirka 8 eller 9 år og op. På trods af den korte fortælling har Martin V. Madsen fået fyldt en god historie ind på siderne. Otte flotte illustrationer, tegnet af Flemming Schmidt, præger nogle af siderne og understøtter handlingen rigtig fint.
En ting, der trækker en smule ned, er, at handlingen er lidt en gentagelse fra bog nr. 1, men umiddelbart vil jeg ikke tro, det er noget, en yngre læser vil tænke specielt over. På den anden side gør det også, at bogen er nem at forstå.
Jeg har bedømt bogen ud fra målgruppen - som femtenårig vil den naturligvis ikke have samme 'page-turner-effekt'* som den vil på en ti-årig, men alligevel fanger man spændingen og får fornemmelsen af at være med i Jovias hoved og rundt i gaderne i Knark. Så absolut en god historie!
*Pageturner: En bog, man har lyst til at læse videre i. Man ønsker ikke at lægge den fra sig