Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Runemagikeren

 1. #1
  Overboggnasker Kirsten's avatar
  Reg. dato
  Feb 2008
  Sted
  Ribe
  Alder
  37
  Indlæg
  372

  Standard Runemagikeren

  Runemagikeren

  Forfatter: Sidsel Katrine Slej

  Bogen kort fortalt: Ufreden i Asgård vokser, og Fréa mærker, hvordan mange er mistroiske over for hendes forlovede, Magne. Da Iduns æbler forgiftes må Fréa forsøge at finde en modgift før det er for sent. Men kan Ragnarok overhovedet afværges?

  Udgivelsesår: 2015

  ISBN: 978-87-406-0454-2

  Forlag: Turbine

  Serie: Sanddrømmeren 2

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  Det er lykkedes Od og hans kumpaner at flygte fra Asgårds fængsel, og Od har travlt med at opbygge alliancer i Udgård. Hans drøm er at besejre Asgård og overtage magten, og han bruger alle midler for at nå sit mål.
  Fréa er under optræning som valkyrie, men opdager hurtigt at hendes evner inden for krigerfaget er stort set ikke-eksisterende. I stedet koncentrerer hun sig om at blive helbreder, og glæder sig over forlovelsen med Magne. Den er dog ikke uden problemer, for i takt med at ufreden vokser, vokser også mistænksomheden over for Magne, og flere mener at hendes forældre burde hæve forlovelsen. Især Gjukungeslægten, den anden magtfulde slægt i Asgård, kunne godt tænke sig en alliance med Fréas slægt gennem giftermål, og snart opdager hun at Asbjørn er lidt for interesseret i hende. En interesse som kan ende i en slægtsfejde.
  Samtidig opsøger Asgårds mest magtfulde vølve Fréa og tilbyder at oplære hende i runemagi, som hun mener Fréa har store evner for.
  Men så sker der noget som får konflikterne til at bryde ud i lys lue. Iduns æbler, kilden til udødelighed, forgiftes, og snart er flere ramt af en mystisk sygdom som følge af giften. Hvis de syge skal overleve må der findes en modgift. Men det er ikke nemt, for ingen aner hvilken gift det drejer sig om.
  Fréas plages også af drømme om havet, blod og ødelæggelse. Drømme, som kan være tegn på Ragnarok, for Fréa er nemlig sanddrømmer.
  Samtidig optrapper Od sine anstrengelser for at skaffe allierede, og det bliver svært for Fréa at finde ud af hvem hun kan stole på. For der kan være mange grunde til forræderi, og nogle af forræderne er tættere på end man skulle tro...

  Jeg kunne ikke slippe bogen, som er en helt fantastisk fortsættelse af Sanddrømmeren. Sproget er godt, med masser af malende beskrivelser. Handlingen er godt skruet sammen, og så spændende at bogen er umulig at slippe, med masser af uventede drejninger. Genfortællingen af de gamle nordiske myter er eminent, og bogen minder, ligesom forgængeren, på mange måder om Erik Menneskesøn. Alligevel formår forfatteren at give historierne sit helt eget twist. For eksempel i form af modsætningen mellem de to køn. I bogens univers lever Asgård nemlig stadig efter vikingernes dyder. Slægten er det vigtigste, og kvinder har stort set ingen rettigheder - heller ikke retten til selv at vælge deres ægtemand. Fréa, hovedpersonen, er vokset op i Midgård, og har derfor svært ved at tilpasse sig Asgårds måde at tænke på. Hun er på mange måder fanget mellem to kulturer, og det gør bogen endnu mere interessant. Personerne er i det hele taget interessante, og virker både levende og realistiske. Rigtig mange af dem har ovenikøbet skjulte motiver, og der er ikke ret mange der er udpræget gode og onde, da alle har deres gode og dårlige egenskaber. Det betyder også at personernes motiver ikke altid er til at gennemskue - fuldstændig som i det virkelige liv. Jeg glæder mig helt vildt til at læse næste bind i serien som forhåbentlig kommer snart. Ventetiden bliver i hvert fald svær. Bogen får mine varmeste anbefalinger, og kunne jeg give flere stjerner fik den det også. Læs den, læs den.
  Når der er stablet bøger overalt i mit bibliotek, på gulvet, stolene osv., er det fordi, det næsten er umuligt at låne reoler (Mark Twain)

 2. #2

  Standard

  Et hus uden bøger,er som et hus uden vinduer

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •