Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Mørkets søn

 1. #1

  Standard Mørkets søn

  Forfatter: Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl

  Bogen kort fortalt: En gammel pagt forbyder at lysets folk træder ind i mørket og at det mørke folk betræder lyst. Derfor kan det få fatale konsekvenser, da mørkets hersker beordre sin søn op i lyset på en mission. Denne mission er dog heller ikke uden risiko for hersker sø

  Udgivelsesår: 2015

  ISBN: 978-87-996870-4-6

  Forlag: Forlaget Ulven og Uglen

  Serie: Mørkets søn

  Samlet bedømmelse: 5/10

  Sprog: 5/10

  Handling: 5/10

  Underholdningsværdi: 4/10

  Det er ikke let at være Destan, det eneste han nogensinde har ønsket sig er sin fars respekt og anerkendelse. Men efter mange års jagt på denne, er han ved at give op. Han ønsker ikke at blive hersker efter sin far, og de utallige rådsmøder keder ham.
  Derfor søger han oftere og oftere trods sin fars harme ned på byens kroer. Til sidst bliver sønnens afvigelser for meget for den i forvejen pressede hersker.
  Hungersnøden hænger som en skygge over mørke folket der er tvunget til at leve under jorden. Og i vrede over både Destan og at folket er truet , sender mørkets hersker sin søn mod overfladen for at bortføre lysets herskers datter, og tvinge det evige mørke igennem.
  Der er bare det, at Destan aldrig har været oppe i dagslyset og at han ikke kender lysets folks skikke, så missionen bliver en større prøvelse end han havde forestillet sig da han sagde ja.
  Første og fremmest må jeg rose den fantastiske forside, som ikke kan gøre andet end at give en lyst til at læse bogen. Den rummer både mystik, symbolik og et udsnit af historien.
  Og så til handlingen.

  Forfatterne er rigtig gode til at vise hvordan personernes karakter er og hvorfor de tager de valg de gør, gennem handlinger og historiens fremadskridende.
  Forholdet mellem Destan og hans far er rent ud sagt elendigt. Mens Destan higer efter sin far opmærksomhed, har faren travlt med at være hersker og lægger ikke ordentligt mærke til Destan, og når han så endelig gør det, er det de gange hvor Destan har gjort noget, som en herskers søn ikke burde.
  Dette forhold mellem far og søn er beskrevet rigtigt godt gennem handlinger og Destans tanker. Dog synes jeg at der bruges for lang tid på det, også selv om det har stor betydning for handlingen.
  Det meste af den første del af bogen bruges til at udpensle Destans person, og far søn forholdet. Ikke sagt at det ikke er gjort godt, men det bliver bare for langt og jeg havde tendens til at kede mig en smule over det.

  Det er dog godt at man kender Destan så godt, for en af de ting jeg bedst kunne lide ved bogen, var den måde hvorpå man kan mærke at hans karakter ændre sig. Allerede fra først i bogen, var jeg klar over, at han ikke var som de andre blandt mørke folket. Forfatterne fortæller dog aldrig dette.
  Destan er en interessant karakter, som er egenrådig og gør hvad han selv synes er passende.

  Dernæst er der forbindelsen som bliver skabt mellem Lysets prinsesse og Destan. Det var aldrig mening at disse karakterer skulle møde hinanden, men det gør de. Dette får konsekvenser, fordi lige så forskellige de er, lige så godt passer de sammen. Den måde deres forhold udvikler sig på var dog en smule forudsigeligt lige indtil sidst i bogen, hvor der sker en drastisk ændring, som jeg ikke havde set komme.

  Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, og man mærker ikke umiddelbart, at det er en debut roman. Der er mange fine finesser og handlings spor som man normalt ville undlade, men som beskriver handlingen godt, disse kommer der dog, som før nævnt, nok af og gør at handlingen bliver en smule lang.

  Jeg manglede en smule aktion og overraskelse. Noget mere fart i handlingen, der var simpelthen for mange steder hvor jeg desværre kom til at kede mig. Men ellers var det en flot debut roman, og jeg er sikker på at nummer to vil blive endnu bedre
  Senest redigeret af rolle41 : 23-08-15 kl. 11:32

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •