Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Den sorte paraply

 1. #1
  Overboggnasker Kirsten's avatar
  Reg. dato
  Feb 2008
  Sted
  Ribe
  Alder
  37
  Indlæg
  372

  Standard Den sorte paraply

  Den sorte paraply

  Forfatter: Lene Dybdahl

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: I 1666 bliver drengen Robert bortført og tvunget til at være assistent til Doktor Rawls, som udfører forfærdelige eksperimenter, og ved en ulykke vækkes en magisk genstand til live. I nutiden finder en gammel dame en dreng uden minder...

  Udgivelsesår: 2014

  ISBN: 978-87-588-1409-4

  Forlag: Tellerup

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  Robert er søn af en adelsmand, og bor alene med faren på et gammelt herresæde udenfor London. Hans mor og lillebror er døde af pesten, og Robert bebrejder faren. Samtidig gemmer familien på en hemmelighed, som kan få både far og søn brændt på bålet: De er katolikker, og i 1666 er dét en farlig ting at være.

  En nat bliver Robert vækket da en mystisk mand ankommer til herresædet. Robert overhører mandens mord på hans far mens han gemmer sig i mandens vogn. Manden tager ham med til London, hvor Robert lærer at hans navn er Doktor Rawls. Rawls er videnskabsmand, og tvinger Robert til at være hans assistent. Nægter han, vil Rawls angive ham som sin fars morder, og det vil betyde, at Robert vil blive hængt.

  Efterhånden som Robert lærer mere og mere om Rawls´ eksperimenter finder han ud af, at Rawls bestemt ikke har rent mel i posen. Rawls udfører frygtelige eksperimenter på børn, og har planer om at bygge en maskine med et djævelsk formål.Under et af eksperimenterne vækkes en magisk genstand til live, og alt ændrer sig.

  I nutiden finder en gammel dame en bevidstløs dreng på stranden. Drengen er iklædt mærkeligt tøj og har hukommelsestab. I hånden knuger han en sort paraply.

  Efterhånden som minderne vender tilbage opdager drengen at han hedder Robert, og at han har en fortid som kan ende med at tage livet af ham. For fortiden er fulgt med til nutiden, og snart opdager Robert at Rawls stadig er ude efter ham - og paraplyen. For paraplyen er nøglen til at vende tilbage til 1600-tallet. Men Robert ønsker ikke at vende tilbage til sin egen tid, og må nu gøre alt for at stoppe Rawls, før det er for sent.

  Endnu en fantastisk fantasybog af Lene Dybdahl. Bogen er sindsygt spændende og umulig at slippe, og handlingen er fyldt med magi, tidsrejser og masser af action. Personerne er godt beskrevet og virker levende, og beskrivelserne af 1600-tallets London får læseren til at føle, at man virkelig befinder sig i fortidens London. Man kan mærke, at forfatteren har sin historiske research i orden, og det løfter bogen op på et højere plan.

  Bogen er mere mørk end serien om Nøglens Vogtere, og beskrivelsen af Rawls´ eksperimenter frembringer en rigtig gyser-stemning. Hovedpersonen Robert virker levende, og hans voksende fortvivlelse over den umulige situation Rawls anbringer ham i, samt hans forvirring og problemer med at passe ind i såvel fortid som nutid, er rigtig godt beskrevet. Jeg læste bogen i én køre, og er allerede sikker på, at bogen er én af dem som jeg vil vende tilbage til igen og igen. Læs den, læs den!
  Senest redigeret af Boris : 25-08-14 kl. 06:32
  Når der er stablet bøger overalt i mit bibliotek, på gulvet, stolene osv., er det fordi, det næsten er umuligt at låne reoler (Mark Twain)

 2. #2
  Bogfanatiker Mia Cecilie Pedersen's avatar
  Reg. dato
  Nov 2013
  Sted
  Vejle
  Alder
  19
  Indlæg
  834

  Standard

  Fed anmeldelse, skal have læst bogen! Er det en selvstændig bog eller en del af en serie (kan ikke lige se det fra mobilen)
  "Det var ikke særligt klogt sagt, Plys" sagde Grislingen
  Peter Plys: "Det var klogt, da det var inde i mit hoved, men så skete der noget på vejen ud!"
  - A.A. Milne

 3. #3
  Administrator Boris's avatar
  Reg. dato
  Oct 2006
  Sted
  5000 C
  Indlæg
  14.555

  Standard

  Den er ikke en del af en serie

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •