Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Sammensværgelsen af Tamora Pierce

 1. #1
  Bogmagiker kathrine's avatar
  Reg. dato
  Jul 2007
  Sted
  Rynkeby
  Alder
  28
  Indlæg
  2.761

  Standard Sammensværgelsen af Tamora Pierce

  Forfatter: Tamora Pierce

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Beka kastes ud i en ny og stor sag der involvere kongefamilien og hele Tortalls sikkerhed

  Udgivelsesår: 2013

  ISBN: 978-87-588-1029-4

  Forlag: Tellerup

  Serie: Mastiff 1

  Samlet bedømmelse: 6/10

  Sprog: 6/10

  Handling: 6/10

  Underholdningsværdi: 6/10

  NB!!! Sammensværgelsen er første del af to i den serie der på dansk kaldes Mastiff. På engelsk er det én bog som er tredje bog i serien om Beka Cooper.

  Jeg hader når danske forlag deler engelske bøger op i to. Heldigvis vidste jeg det denne gang så jeg blev ikke vildt skuffet da bogen sluttede – jeg vidste jo at det kun var halvdelen af historien. En anden ting der kommer af at splitte bogen op er at det virker som om der går enormt lang tid før der rigtigt kommer skub i handlingen. Når man sidder med en bog forventer man at handlingen er kommet godt i gang og at plottet er spændende når man er halvvejs. Fordi dette kun er en halv bog, så går der lang tid før vi kommer til det punkt og det kan nogle gange være svært at samle bogen op og fortsætte når man synes det går lidt langsomt. Det var lige det lidt sure opstød omkring det at dele bøger op. Så kære forlag: Det fungerer ikke super godt.

  Nu til selve historien – som jo egentligt er den der skal anmeldes her:

  Vi er tilbage sammen med Bek, hunden Fnyser og halvgudskatten Sølvklo. Det er to år siden vi sidst fulgte Beka i jagten på falskmønterne, og hun er nu et respekteret medlem af drabantkorpset. En nat vækkes Beka af profossen selv. Hun skal hurtigt pakke det mest nødvendige og bliver sammen med en makker, den garvede Tornfelt, sendt af sted på mission. De får næsten intet af vide, men ved ankomsten til Blåhavn står det hurtigt klart at kongefamilien er truet. Den 4-årige prins er forsvundet og meget tyder på at en sammensværgelse er ved at samle sig imod kongen. Hvis ikke problemet løses hurtigt kant det bliver katastrofalt for hele Tortall. Beka og Tornfelt får hjælp af troldmanden Mester Bødker og i sidste ende må Ridder Sabine også involveres hvis sagen skal løses.

  Jeg har allerede fortalt lidt hvordan jeg har det når danske forlag splitter bøger op i to, og det vil også komme til at smitte lidt af på anmeldelsen her. Der er jo reelt ikke nogen slutning i bogen så det er utroligt svært at anmelde den rigtigt. Jeg kan derfor kun fortælle hvad jeg synes om den indtil videre og så må I få resten når jeg kommer igennem den anden bog i serien.

  Bogen er en rigtig fin start og det er dejligt at være i selskab med Beka igen. Desværre er det ved at være så lang tid siden at jeg læste de foregående bøger at jeg lige skulle bruge lidt tid på at få alle detalje på plads. Tempoet i bogen er for det meste lidt langsomt. Beka følger prinsens spor sammen med Fnyser og det er sort set det, som det meste af bogen går med. Det kan hurtigt blive lidt ensformigt. Heldigvis tilføjer Mester Bødker en god portion humor til eftersøgningen og det er spændende at lære ham at kende.

  En kæmpe fordel ved bogen er at der er kort over Tortall og et mere detaljeret et over det område de bevæger sig mest i. Jeg må indrømme at jeg er ret glad for kort, så derfor betyder det en del at de er at finde i bogen.

  Alt i alt har jeg nydt at læse bogen, men at det kun er en halv bog påvirker min bedømmelse og derfor kan jeg heller ikke give den mere end 6 stjerner – en middel karakter. Jeg håber at kunne give en bedre bedømmelse når jeg har læst anden halvdel.

  UPDATE d. 25. oktober:
  Jeg har nu læst anden halvdel, Forræderen, og min anmeldelse kan læses lige her: http://www.boggnasker.dk/vbforum/fan...tml#post112267
  Anden halvdel kommer op på hele 10 stjerner. Normalt vurdere jeg en bog på både dens start og slutning og gør jeg det kommer serien Mastiff op på 8 flotte stjerner.
  Senest redigeret af kathrine : 25-10-13 kl. 18:38
  Hvad er det, som har mange skove, men ingen træer, mange byer, men ingen huse og mange veje, men ingen biler?

  Tag et kig på min blog: Bøger på tværs

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •