Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Sanddrømmeren

 1. #1
  Boggnasker Romanovich's avatar
  Reg. dato
  May 2013
  Sted
  Frederiksberg C
  Indlæg
  98

  Standard Sanddrømmeren

  Forfatter: Sidsel Katrine Slej

  Bogen kort fortalt: 15 årig Fréa er en typisk teenager. Alt dette ændrer sig hurtigt, da der pludseligt står en jætte i hendes hus.

  Udgivelsesår: 2013

  ISBN: 978-87-7141-234-5

  Forlag: Turbine

  Samlet bedømmelse: 9/10

  Sprog: 8/10

  Handling: 9/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  Fréa er en typisk 15 årig teenager der en dag bliver ydmyget af Lina i skolen foran andre elever. Dette virker ret besynderligt for hende, da hun netop dagen før havde haft en drøm om præcis denne hændelse. Da Fréa prøver at spørge sin mor om dette er normalt, bliver emnet ret hurtigt fejet af bordet og Fréa glemmer hændelsen. En nat bliver Fréa vækket af larm som stammer fra stuen. Hun sniger sig ned for at se om en tyv har brudt ind i huset, men til sin store overraskelse ser hun sin ellers så rolige mor stå med et langt skinnende sværd, der drypper af blod. Hele Fréas liv bliver ændret fra dette øjeblik. Moderen har netop i dette øjeblik nedkæmpet en jætte.
  Det viser sig at Fréa er en valkyrie som sin mor. Og ikke nok med det er hun også er den mægtigste sanddrømmer af alle. Da deres hus på Elmevænget ikke længere i sikker, flygter de hurtigt til Asgård hvor de gamle nordiske guder lever. Her skal hun påbegynde sin undervisning i healing, ridning samt andre fag. Asgård viser sig at leve efter meget gamle regler og hvor ens familiens ære skal sættes frem for alt andet. Så skønt som det lyder, føler Fréa sig meget ensom og savner sit gamle liv i Midgård (menneskers verden). Værre viser det sig at hendes far er forsvundet og ingen har hørt fra ham gennem længere tid.
  Sanddrømmeren

  Sandrømmeren er en udmærket bog som tager os på en fantastiske rejse i det så ellers kendte verden af nordisk mytologi (dog med en tvist eller to). Jeg kan især lide den måde forfatteren har skabt socialisering af guder og jætter hvorved, de skal have en uddannelse og æren er en meget vigtig ting. Mange små detaljer som kommunikationen med fuglene, spisesalen og kontakt mellem de forskellige karakter skaber en stærk historie.
  Mit første indtryk af bogen var: GAB, misforstå mig ikke. Bogen er skam god, men den starter langsomt op med en meget typisk begyndelse for sådan gerne af bøger. At man skal høre om en teenage pige og hendes kedelige skolegang hvor hun bliver mobbet. Denne begyndelse har jeg hørt og læst i forskellige afskygning flere gange end jeg kan læse. Giv mig noget nyt og mig originalitet, vi behøver ikke flere klicher. Efter nogle få kapitler overraskede bogen mig dog ret meget, at jeg til sidst ikke kunne slippe den før jeg nåede til det sidste punktum.
  Bogen består af 251 sider. Jeg kunne dog godt tænke mig at forfatteren havde tilføjet 20-50 sider mere som kunne beskrive hændelserne og gå mere i dybde med dem i slutningen af bogen. For det virker lidt afkortet nogle steder.

  Bogen er spækket med spænding, fart over feltet, kærlighed, action og forræderi. Om du er til nordisk mytologi eller ej, vil jeg anbefale bogen selv om der er nogle få huller som kunne havde været lappet let.

  Bogen bliver afsluttet sådan at, der faktisk kan skrives fortsættelsen. Om dette bliver til en serie eller ej, kan kun tiden vise.

 2. #2
  Überoverboggnasker Fanta's avatar
  Reg. dato
  Apr 2013
  Sted
  I en dåse med Fanta i
  Indlæg
  663

  Standard

  Den lyder virkelig god. Det er en skam at der er så få sider
  Stille!! Jeg læser

  "En læser lever tusind liv, før han dør. Den, der aldrig læser lever kun ét."
  Jojen Reed

 3. #3
  Bogdværg Nille33's avatar
  Reg. dato
  Feb 2010
  Sted
  Hjørring
  Alder
  24
  Indlæg
  9

  Standard

  Den er vildt god. Man får vildt lyst til at læse de kommende bøger

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •