Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Svovlild af Jonas Wilmann

 1. #1
  Bogmagiker kathrine's avatar
  Reg. dato
  Jul 2007
  Sted
  Rynkeby
  Alder
  28
  Indlæg
  2.761

  Standard Svovlild af Jonas Wilmann

  Svovlild af Jonas Wilmann

  Forfatter: Jonas Wilmann

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Den fredelige tilværelse i Drageriget trues når Nauser kommer til magten med et helt anden plan for riget.

  Udgivelsesår: 2013

  ISBN: 978-87-993310-3-1

  Forlag: Kaos

  Samlet bedømmelse: 5/10

  Sprog: 5/10

  Handling: 6/10

  Underholdningsværdi: 6/10

  Antal sider: 298

  I Drageriget lever fire drageracer; De hvide drager mod vest, De røde drager mod øst, De blå drager i bjergene mod nord og De salamander-lignende drager i De Tusinde Soles Hav. De fire racer har i fortiden bekriget hinanden, men nu har de indgået en pagt om at bevare freden og genopbygge det ødelagte Dragerige.

  De hvide drager lever godt i vesten i deres fine huler og de har masser af mad. Hunnen Esmeree passer sine unger og drømmer om et forenet dragerige hvor alle racer kan leve side om side.

  Mod øst går det til gengæld ikke så godt for de røde drager. De sulter og skovene omkring dem er et trist syn. Den gamle konge er døende og et magtskifte nært forestående. Den unge tronfølger Nauser, synes ikke om sin fars metoder og har helt andre planer for Dragerigets fremtid. En fremtid der indeholder store mængder kød og tilstande som i gamle dage. Verden vil atter brænde…


  Drageriget er en verden kun befolket med drager, her er altså ingen mennesker og det er derfor også drager der er hovedpersonerne i bogen. Jeg synes godt om ideen of det er spændende at begive sig ind i en verden der er meget anderledes end vores normale og styres af helt andre væsener.

  Dragerne i bogen virker ret menneskelige, og måske også lidt for menneskelige. I starten af bogen må jeg flere gange minde mig selv om at det er drager jeg læser om og ikke mennesker, og det er ærgerligt at det skal være sådan for det gør det svært at identificere sig med bogens fortæller – hvis man da overhovedet kan identificere sig med en drage?

  Ud over den meget menneskelige opførsel tror jeg at grunden til min manglende indlevelse er at jeg simpelt hen ikke ved hvordan dragerne ser ud. Er de store eller små? Hvordan ser deres hale ud? Har de horn? I starten havde jeg ingen ide om hvordan de så ud og undervejs kommer der kun små detaljer, såsom at de røde er mindre end de hvide. Jeg savner den visuelle del omkring dragerne, for beskrivelserne af omgivelser er gode og jeg kan let forstille mig de ødelagte skove og øde klippeområder.

  Når bagsiden og bogen starter med at fortælle om fire drageracer forventer jeg også at hører om dem alle sammen. Desværre er det ikke helt sådan. Bogen koncentrerer sig meget om konflikten mellem de hvide og de røde drager. I slutningen bliver de blå drager også inddraget, men dragerne der lever i havet hører man faktisk slet ikke om. Jeg synes det er ærgerligt at hele verdenen ikke er brugt til fulde.

  Når alt det er sagt, så er det en god historie. En historie om ondskab og drømme. En historie om konflikter og krig. En historie om hvad der sker når krigen bryder ud og de gamle slumrende instinkter tager over. Samtidig er det også en historie om kærlighed, for den skal vi ikke glemme.

  Jeg kan bestemt anbefale bogen, der på trods af lidt skønhedsfejl fortæller en ret god fortælling.

  Svovlild er Jonas Wilmanns femte roman, men hans første fantasyværk. Læs anmeldelserne af nogle af hans andre bøger her:


  Leveret af Riidr e-bøger | Mere om 'Svovlild' som e-bog

  Senest redigeret af Boris : 20-07-13 kl. 12:20
  Hvad er det, som har mange skove, men ingen træer, mange byer, men ingen huse og mange veje, men ingen biler?

  Tag et kig på min blog: Bøger på tværs

 2. #2

  Standard

  Det lyder som en rigtig skøn klassisk fantasyhistorie Den må jeg huske

 3. #3
  Bogekvilibrist xdx's avatar
  Reg. dato
  Dec 2008
  Indlæg
  1.959

  Standard

  Det lyder som en god ide, men så er det bare ærgerligt, at den ikke gennemføres helt. Men jeg er enig i, at det umiddelbart lyder som en god klassisk fantasyhistorie.

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •