Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 9 af 9

Emne: Stephen King: Det Mørke Tårn

 1. #1
  Administrator Boris's avatar
  Reg. dato
  Oct 2006
  Sted
  5000 C
  Indlæg
  12.731

  Standard Stephen King: Det Mørke Tårn

  Stephen King: Det Mørke Tårn

  Forfatter: Stephen King

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: I en sælsom, forvrænget verden, der på skræmmende mange måder har paralleller til vores, er revolvermanden Roland på rejse mellem det gode og det onde. Han vil finde Det Mørke Tårn, som er knudepunktet for universerne.

  Udgivelsesår: 2005

  ISBN: 9788711292235

  Forlag: Aschehoug

  Serie: Det mørke tårn 1-6

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10


  Stephen King: Det mørke tårn (1-7)


  Stephen Kings’ serie Det mørke tårn” er en af den slags serier man ønsket, at man havde til gode. Serien rangerer helt i toppen af min liste over mine yndlingsbøger. Da jeg besluttede mig for at lave denne omtale gav det mig visse overvejelser over hvordan man skulle forklare handlingen i denne enorme serie, som strækker sig over over 7 moppedrenge af bøger, og som blander genrer som Fantasy og Science Fiction, Horror og Western på en helt genial – og original - måde.

  Serien er inspireret af det episke digt "Childe Roland to the Dark Tower Came”, skrevet af Robert Browning i 1855. Stephen King nævner også, ”Ringenes Herre” og filmen ” The Good, The bad and the Ugly” som inspirationskilder.

  Den verden vi møder i det første bind, Revolvermanden, er en verden som minder om det gamle vilde vesten, men har også mindelser om et feudalt middelaldersamfund. Roland er den sidste overlevende i en ridderinspireret orden kaldet ”Gunslingers”. Rolands kald er at finde Det Mørke Tårn. I serien optræder der flere parallelverdener, og bogens personer kan få adgang til hinandens verdener gennem portaler. Tidsforskydninger mellem bogens forskellige verdener spiller i mange tilfælde en stor rolle for, hvordan handlingen udvikler sig.

  I løbet af bogen samler Roland via portalerne mellem bogens verdener en lille gruppe af personer, der drager med ham i jagten på Det Mørke Tårn”. Eddie Dean, en forhutlet narkoman fra New York, Susannah Dean, en skizofren afro-amerikansk kvinde, der både rummer sympatiske og farlige personligheder, Drengen Jake fra New York og hans elskede Billy-Bumbler OY, en talende mellemting mellem en vaskebjørn og en hund.

  En rose, som befinder sig på en forfalden byggegrund i New York spiller en hovedrolle i bogen, mest som en manifestation af Det Mørke Tårn i vores verden. Bogen vrimler også med et mylder af spændende og fængslende bipersoner- og væsener. Blandt andet Blaine, the Mono, som er et hyperintelligent og psykopatisk højhastighedstog, som truer med at afspore sig selv med mindre bogens hovedpersoner kan gætte de udspekulerede gåder han stiller.

  Læs selv mere i følgende links:

  Wikipedia

  Bestil bøgerne på bibliotek.dk

  Anmeldelse af Bind 1 Revolvermanden på Litteratursiden

  thedarktower.net  Senest redigeret af Boris : 22-08-09 kl. 20:27 Årsag: Suppleret med link

 2. #2
  Bogfanatiker Else's avatar
  Reg. dato
  Oct 2006
  Alder
  26
  Indlæg
  823

  Standard Stephen King skriver godt

  De lyder godt nok gode. Jeg har kun læst få af Stephen Kings bøger - Dragens Øjne, De Dødes By og en eller anden jeg ikke kan huske titlen på - men de er også rigtig gode. Han skriver godt, spændende og uhyggeligt.

  Senest redigeret af Else : 30-12-06 kl. 15:23 Årsag: Billede på

 3. #3
  Überoverboggnasker Katja's avatar
  Reg. dato
  Jan 2007
  Sted
  Once upon a time
  Alder
  26
  Indlæg
  634

  Standard

  De lyder rigtig gode..troede ikke, at det var King's stil at lave sådan nogle bøger (forbinder ham mest med IT)..Dem må jeg igang med! Det er også fedt, at det ligefrem er 7 bøger så der er nok at gå igang med..
  Må læse dem, må læse dem NU!
  [Blev der hvisket af Katja, der vil prøve at blive et aktivt medlem igen]

  Kun døde fisk flyder med strømmen

  Jack Sparrow:This girl, how far are you willing to go to save her?
  Will Turner: I would die for her!
  Jack Sparrow: Oh. Good. No worries, then.

 4. #4
  Administrator Boris's avatar
  Reg. dato
  Oct 2006
  Sted
  5000 C
  Indlæg
  12.731

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Katja
  De lyder rigtig gode..troede ikke, at det var King's stil at lave sådan nogle bøger (forbinder ham mest med IT)
  Stephen King har skrevet i flere genrer, men det er jo nok gyserromanerne han er mest kendt for! I virkeligheden er der stor vægt på psykologien i hans bøger, og jeg har indtryk at at det er dette område, som interesserer hem mest - uanset hvilken "genre-indpakning" han giver sine bøger. Han er især genial til at beskrive, hvordan børn tænker og føler. Det har han blandt andet vist i IT og Liget i skoven.

 5. #5
  Bogdværg Smuksak's avatar
  Reg. dato
  Apr 2009
  Sted
  Sønderjylland
  Alder
  30
  Indlæg
  29

  Standard

  Jubii, jeg fandt en anmeldelse af Det mørke tårn, jeg har serien derhjemme og nu kan jeg da med god samvittighed begynde på den når den er så god.
  "Faith is a gift I have yet to recieve." - Robert Langdon
  Læser: New Moon

 6. #6
  Bogfantast Sidsel's avatar
  Reg. dato
  Aug 2007
  Sted
  Børkop
  Alder
  22
  Indlæg
  1.785

  Standard

  Jeg har for nogle år siden læst de første 3 bøger i denne serie, men jeg synes, at jeg kan huske, at nummer 4 skuffede mig, og at jeg derfor lagde serien fra mig igen :/ Nu overvejer jeg - for 3. gang - at starte forfra

  Jakes "tumlebjørn" hedder vist Ben i den danske version :D
  You needn't die happy when your day comes, but you must die satisfied, for you have lived your life from beginning to end and ka is always served.
  - Stephen King, The Dark Tower

 7. #7
  Bogfreak JosephineNV's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  25
  Indlæg
  1.315

  Standard

  Jeg tænkte lige på denne bog og ville se om der var en anmeldelse. Så var der en af alle 7, næsten :P

  Jeg har læst de to første. Og ligesom Stephen King var langtid om at skrive dem, så er jeg længe om at læse dem. Fordi jeg nyder dem. Jeg er simpelthen så helt inde i det univers når jeg læser. Intet andet betyder noget og jeg bliver nødt til at bare være mig. Ingen musik. Ingen forstyrrelser og ingen tanker. Den suger mig. Jeg har læst den første bog halvanden gang og det var mit første møde med King. Og jeg elskede det. Roland... det navn betyder bare alverden for mig.

  Måden hvorpå sci-fi, western og nutid er blandet sammen - det er episk og jeg kan kun være misundelig. Det er storslået og flot og det kan jeg ikke helt sætte ord på hvad gør ved mig.

  Så altså - prøv lige at give den en chance
  One day, baby, we'll be old
  Oh, baby, we'll be old
  And think of all the stories that we could have told

 8. #8
  Bogfantast Sidsel's avatar
  Reg. dato
  Aug 2007
  Sted
  Børkop
  Alder
  22
  Indlæg
  1.785

  Standard

  Jeg har faktisk ofte lyst til at gøre et tredje forsøg på at læse videre end 5'eren, men ... jeg går altid i stå dér! Er der andre, der havde svært ved at komme forbi det sted i serien og måske kan informere mig om, om det bliver "bedre" igen?
  You needn't die happy when your day comes, but you must die satisfied, for you have lived your life from beginning to end and ka is always served.
  - Stephen King, The Dark Tower

 9. #9
  Bogfantast Sidsel's avatar
  Reg. dato
  Aug 2007
  Sted
  Børkop
  Alder
  22
  Indlæg
  1.785

  Standard

  ROLAND! :D:D

  Jeg er SIKKER på, at jeg kommer igennem serien denne gang! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D (... Måske lidt for overentusiastisk.)

  Jeg har skrevet en anmeldelse af etteren her: Bogbaskere: Det Mørke Tårn: Revolvermanden af Stephen King ,fordi jeg lige har læst etteren højt og nu igen er blevet ekstremt opslugt :D

  JEG ELSKER STEPHEN KING!

  Åh, hvor er Stephen King altså bare fantastisk. Og Rolands sprog - LOL! Hans kortfattethed og stædighed og.... Og Jake er bare så nuttet og sød (Det akavede øjeblik, hvor man føler sig som en ny bruger, der gør overbrug af sidens smileyudvalg )
  You needn't die happy when your day comes, but you must die satisfied, for you have lived your life from beginning to end and ka is always served.
  - Stephen King, The Dark Tower

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •