Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Ronal Barbaren - The Book

 1. #1
  Overboggnasker Kirsten's avatar
  Reg. dato
  Feb 2008
  Sted
  Ribe
  Alder
  37
  Indlæg
  370

  Standard Ronal Barbaren - The Book

  Ronal Barbaren - The Book

  Forfatter: Merlin P. Mann

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Barbaren Ronal er lille og splejset, og kan ikke slås. Men da den onde Fyrst Volcazar angriber og tilfangetager barbarerne er det op til Ronal, skjalden Alibert, skjoldmøen Zandra og elveren Elric at tage kampen op mod den onde fyrste.

  Udgivelsesår: 2011

  ISBN: 987-87-710-8180-0

  Forlag: People´s Press Jr.

  Samlet bedømmelse: 6/10

  Sprog: 8/10

  Handling: 6/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Barbaren Ronal er lille, splejset og uden krigerevner, og kan hverken lide at drikke øl eller slås. Men da den onde Fyrst Volcazar angriber og tilfangetager barbarerne er det op til Ronal at redde dem. For at gøre det må han finde barbarhelten Krans sagnomsvundne sværd, som er det eneste våben der kan slå den onde fyrste ihjel. Ronal drager modstræbende ud efter sværdet sammen med skjalden Alibert. Undervejs møder de skjoldmøen Zandra som slår sig sammen med dem. Men sværdet har været forsvundet i flere århundreder, og kun i elvernes store bog står der hvor det befinder sig. Vennerne må drage mod elvernes by, og finder elveren Elric som viser dem vej til elverbyen. Efter et raskt lille tyveri begiver vennerne sig på vej mod sværdet. Men vejen er lang og farefuld, og vennerne må kæmpe mod orker, vilde amazonkvinder og den onde fyrstes tropper. Det lykkes Ronal, efter vennerne er blevet skilt fra hinanden, at finde Krans sværd. Forude venter det endelige opgør med den onde fyrste.
  Bogen er morsom og fyldt med masser af flotte illustrationer fra filmen, og gør tykt grin med fantasygenren. Historien om Ronal fortælles i kvad-form, og er afbrudt af leksikale fakta om de forskellige folkeslag og deres levevis. Det gør at historien virker noget rodet og usammenhængende, og bogen skal derfor nærmere ses som et supplement til filmen end en særskilt historie. Sidst i bogen står der lidt om hvordan filmen er blevet lavet.
  Selve historien minder om Ringenes Herre på syre. Det er tydeligt at se hvor inspirationen er kommet fra, og især det leksikale afsnit om elverne leder tanken hen på Tolkiens trilogi. Derudover er der blandt andet henvisninger til nordisk og græsk mytologi, samt Harry Potter-serien.
  For fans af filmen vil bogen blive et must og et flot opslagsværk med masser af baggrundsviden om landet Metalonien og dets folkeslag. Og kommende aspiranter til verdensherredømmet bør læse side 140 før de går igang.
  Senest redigeret af Kirsten : 10-09-11 kl. 21:10
  Når der er stablet bøger overalt i mit bibliotek, på gulvet, stolene osv., er det fordi, det næsten er umuligt at låne reoler (Mark Twain)

 2. #2

 3. #3
  Bogvampyr Xazal's avatar
  Reg. dato
  Oct 2008
  Sted
  En sjov, lille by på Sjælland, hvor der ikke sker så meget.
  Alder
  27
  Indlæg
  2.496

  Standard

  Åh, hvor fantastisk, at der er en bog - efter filmoplevelsen, nægtede jeg at tro på, at der ikke fandtes en bog, selvom jeg ikke havde noget belæg for, at den var skrevet. Det var netop dét, at der blev gjort så meget grin med genren, og at der var de forskellige referencer, der gjorde filmen mere interessant end bare forbandet underholdende!

  God anmeldelse - og ... hey, den bog MÅ jeg få fat på!
  Jeg var signaturløs.

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •