Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 4 af 4

Emne: Viridians Blod af Lene Kaaberbøl (Vildheks 2)

 1. #1
  Bogmagiker kathrine's avatar
  Reg. dato
  Jul 2007
  Sted
  Rynkeby
  Alder
  29
  Indlæg
  2.761

  Standard Viridians Blod af Lene Kaaberbøl (Vildheks 2)

  Forfatter: Lene Kaaberbøl

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Den 12-årige skolepige Clara har hekseblod i årerne. Hun er en vildheks hvis fornemmeste opgave er at tage vare på naturen og dyrene...

  Udgivelsesår: 2011

  ISBN: 9788771050493

  Forlag: Alvilda

  Serie: Vildheks 2

  Samlet bedømmelse: 6/10

  Sprog: 6/10

  Handling: 6/10

  Underholdningsværdi: 4/10

  I første bog fandt Clara ud af at hun er en vildheks og hun stiftede for første gang bekendtskab med den vilde verden. Nu er der gået et halvt år og Clara har passet sin skole lige siden. Hendes far er flyttet til byen, og han bliver ikke så lidt overrasker da en tårnfalk flyder ind af vinduet og landet på Claras arm. Den har et brev med, hvor der var kradset en kort besked ned fra Shanaia. Det er begyndelsen til Claras andet eventyr som vildheks. Clara og Oskar, finder Shanaia i parken, næsten død og helt kold. Med hjælp fra moster Isa får de hende varmet igen og Shanaia spørger Clara om en meget stor ting. Hun skal hjælpe hende med at få Vestmark, hendes barndomshjem, tilbage fra Kimæra. Der er ingen andre der kan eller vil, men Clara er bange og tror ikke så meget på sine evner som vildheks. Det hele ændrer sig den dag Oscar forsvinder ind på en vildvej, og Clara ved at politiet ikke kan finde ham. Hun tager derfor af sted, med Kat ved sin side. Det bliver en livsfarlig opgave, og Clara må bide tænderne sammen og vokse med opgaven.

  Clara: Vores 12-årige hovedperson. Vildheks, men den eneste vildheksekunst der nogensinde er lykkedes for hende er at få dyr og mennesker til at gå væk ved at råbe ”GÅ SÅ VÆK!”.

  Kat: Claras vildven. En kæmpestor sort kat der kan tale til Clara gennem tankerne. Kat er helt sin egen og gør ofte opmærksom på at Clara er hans. Han er en god ven, men sommetider svær at forstå.

  Oscar: Clara meget gode ven. I skolen bliver de drillet med at være kærester, men det er de altså ikke. Oskar og Clara er bare gode venner.

  Moster Isa: Claras vildheksemoster som hun mødte for første gang for ½ år siden. Hun bor i et lille hus meget langt ude på landet omgivet af dyr og natur. Hun har en hund der hedder Tumpe og hendes Vildven er uglen Tu-Tu.

  Shanaia: En ung vildheks Clara også mødte under sit sidste vildhekseeventyr.
  __________________________________________________ _____

  Mine forventninger til bogen har fra starten ikke været særligt høje og jeg synes stadig ikke at serien lever op til Kaaberbøls standard i Skammerserien og Katrionaserien, som ligger meget højt på min liste.

  Med serien Vildheks har Kaaberbøl skabt en verden der fungere godt og et troværdigt persongalleri. Hun er tro mod sine personer og søger for at hver deres personlighed skinner igennem. På trods af det er jeg ikke helt solgt til serien endnu. Det er en fantastisk verden og en dejlig ide med vildhekse der tager sig af den vilde verden og bekymre sig om dyrenes ve og vel. Det synes jeg rigtigt godt om, men jeg synes ikke at den kommer nok til udtryk. Jeg havde mange spørgsmål som jeg gerne ville have svar på, men som aldrig kom. Jeg er nysgerrig omkring den verden, men åbenbart mere nysgerrig end Clara. Det er en anden ting der irriterer mig ved bogen. Clara virker meget opgivende og giver nærmest op før hun har forsøgt at løse den opgave hun står over for. Hun virker på mig lidt hjælpeløs, men træder heldigvis mere i karakter mod slutningen af bogen.

  Jeg synes at bogen er meget overfladisk og tingene sker med meget hurtigt uden mere dybdegående forklaringer. Den er hurtigt læst og det er lidt ærgerligt at der ikke er brugt mere plads på at fortælle om vildverdenen og forklare hvordan tingene hænger sammen og hvilke ’kræfter’ vildheksene her og hvordan de kan bruge dem.

  Jeg er sikker på at Vildheks vil være en serie der kan fange yngre læsere. Clara er 12, og derfor vil jeg tror at målgruppen for serien ligger deromkring, plus-minus, alt efter hvilken person der læser. Jeg er nok selv blevet for gammel til den overfladiske fortælling og savner mere dybde og svar på mine spørgsmål. Da jeg læste bogen fyldte jeg hele tiden selv små informationer på og byggede vildverdenen op som jeg opfattede den. Det farlige ved den måde er at man kan være gået vild af forfatterens opfattelse og derfor kan der være ting i bogen der ikke får den rigtige betydning eller som er svære at forstå.

  Det kan også være at mine spørgsmål vil blive besvaret i de kommende bøger i serien, men på nuværende tidspunkt er jeg ikke vildt begejstret for den.

  Med de ord vil jeg slutte af og lade det være op til jer, om bogen skal have en chance, for den har trods alt nogle gode elementer.

  Serien Vildheks består af:
  1. Ildprøven
  2. Viridians blod
  3. Kimæras hævn (Udkommer efterår 2011)

  Der er højest sandsynligt flere titler på vej

  Info om bogen:
  Antal sider: 170
  Forlag: Alvilda
  Udgivet: 6. april 2011
  Omslag og vignetter er tegnet af Anders Walter

  Se mere:
  Vildheks – læs mere om Clara og hendes vilde verden og test hvilken vildven der passer til dig.
  Forlaget Alvilda

  Leveret af Riidr e-bøger | Mere om 'Vildheks 2: Viridians blod' som e-bog

  Senest redigeret af Boris : 24-07-13 kl. 16:41
  Hvad er det, som har mange skove, men ingen træer, mange byer, men ingen huse og mange veje, men ingen biler?

  Tag et kig på min blog: Bøger på tværs

 2. #2
  Bogmagiker Fabrin's avatar
  Reg. dato
  Mar 2009
  Sted
  Ude hvor kragerne vender
  Alder
  26
  Indlæg
  2.886

  Standard

  Tja, det ser ud til at den er som etteren. Etteren synes jeg var fin, men der er alligevel noget som ikke har fået mig til at springe akkorden og løbe ned til boghandleren ..
  När alla lyssnar på dig,
  kan du beskydda mig?

  kentarna.blogg.se

 3. #3
  Bogmagiker kathrine's avatar
  Reg. dato
  Jul 2007
  Sted
  Rynkeby
  Alder
  29
  Indlæg
  2.761

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Fabrin Se indlæg
  Tja, det ser ud til at den er som etteren. Etteren synes jeg var fin, men der er alligevel noget som ikke har fået mig til at springe akkorden og løbe ned til boghandleren ..
  Ja den følger meget godt stilen fra første bog. Af den grund tror jeg også at den hovedsageligt er henvendt til et yngre publikum og ikke favner lige så bredt som f.eks. Skammerserien.
  Hvad er det, som har mange skove, men ingen træer, mange byer, men ingen huse og mange veje, men ingen biler?

  Tag et kig på min blog: Bøger på tværs

 4. #4

  Talking

  denne bog var faktisk ret god syntes jeg ..

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •