En samling fortællinger krydret med lidt røverhistorier og magi fra Guatemalas slum. Om drømmene om et bedre liv, skæbner der flettes sammen på kryds og tværs, onde ånder og kærlighed. Vi følger en række personer hvis veje mødes, deres lidelser og kamp for et bedre liv, men tilsat en nærmest poetisk magi og vi oplever deres sorger og vanvid igennem bogen. Karakterene er meget forskellige med fælles for dem alle er de drømmer om noget mere, de har bristede drømme om et liv uden for slummen og om at komme væk.

Det er en lidt speciel bog men jeg var meget begejstret for den, Joan Juanita Andersen skriver virkelig godt og på en helt særlig måde. Hun forstår at fange den barske virkelighed i et fattigt land som Guatemala og indfletter virkelighedens realiteter med magi, ånder og overtro og et spændende persongalleri. Det er en historie jeg for altid vil huske fordi den er både velskrevet tragisk og spændende.

Sproget er noget jeg gerne vil fremhæve, for det er det meget anderledes, der er leget med sproget og ordene danser nærmest på siderne, det giver lige bogen det ekstra der gør den er så fantastisk.


Det bliver 10 stjerner herfra og det er virkelig virkelig velfortjent. Jeg har kun stor ros og kan kun sige læs den hvis du søger en stærk og anderledes læse oplevelse.