Jagten på Julemandens latter er en nissefortælling fra Julemandens slot om, hvad der sker, da Julemanden pludselig ikke længere kan sige sit "Ho-ho-ho". Det kræver dog et større detektivarbejde for at finde årsagen.

Dette var en rigtig sød og spændende julehistorie. Jeg vidste dog ikke at bogen var en fortsættelse til en anden julebog kaldet Juleønsket, men så forstod jeg bedre, hvorfor der ikke var en forklaring af karaktererne i begyndelsen af fortællingen. Det virkede netop som om, man lidt kendte dem i forvejen, men ikke så meget, at bogen ikke kunne fungere som en selvstændig fortælling.

Generelt synes jeg, at det var en fin julehistorie, der fik mig i julestemning, og jeg synes det var en fin letlæsningsbog, som sagtens kan blive brugt som højtlæsningsbog. Både på grund af fortællingen og det letforståelige sprog, men også på grund af de fine illustrationer, som forløber gennem bogen. Derudover så er det også en bog, som både børn og voksne kan lære noget af, da den berører tematikker, såsom kærlighed, venskab og misforståelser. Særligt budskabet om, at man skal kunne tilgive hinanden, huske at lytte til hinanden og ikke mindst have forståelse for hinanden, synes jeg var noget som alle bør huske på og lære af.