Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Alt hvad du ejer

 1. #1
  Bogfanatiker Mia Cecilie Pedersen's avatar
  Reg. dato
  Nov 2013
  Sted
  Vejle
  Alder
  19
  Indlæg
  834

  Standard Alt hvad du ejer

  Alt hvad du ejer

  Forfatter: Caspar Eric

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: ’Alt hvad du ejer’ er en længere digtsamling af Caspar Eric, der fokuserer på en fars tab af sit ufødte barn

  Udgivelsesår: 07-08-2018

  ISBN: 9788702266894

  Forlag: Gyldendal

  Samlet bedømmelse: 7/10

  Sprog: 6/10

  Handling: 9/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Om bogen:

  ’Alt hvad du ejer’ er Caspar Erics fjerde digtsamling. Han har gennem de seneste år markeret sig ganske pænt på den danske poesiscene, først og fremmest med sin debutsamling ’7/11’, men også med ’Nike’, hvor han lavede et 88 sider langt digt, og ’Avatar’ der ligeledes var otte lange digte.

  Seneste skud på stammen er nærmest lige så langt som de foregående tre til sammen, og med sine 300 sider er det en helt pæn digtsamling. Først og fremmest er den visuelt virkelig flot, og man forbinder den hele tiden med noget cirkulært. På samme måde som forsiden med de to cirkler, er bogen løbende delt op af simple cirkler, nærmest som en kapitelinddeling. Det kan virke symbolsk i forhold til handlingen, men det vil jeg lade være op til læseren at finde ud af.

  Digtsamlingen omhandler det at miste. Det er en fars fortællinger om det at miste et barn før dette blev født. Det er en bog, der har en udpræget subjektivitet over sig, og man fornemmer den vrede, magtesløshed og tristhed, forfatteren har gennemlevet. Det er et sjældent billede set fra mandens side i en situation, hvor der oftest mest fokuseres på kvinden, og det giver noget specielt til samlingen.
  Digtene er generelt utroligt korte, fylder ikke mange sider og linjerne består af få ord. Man kan næsten få en fornemmelse af, at det løber lidt løbsk, for på trods af den vrede og det hektiske man kan mærke gennem samlingen, så går det til tider en anelse for stærkt.

  Caspar Eric er hverken Goethe eller Strunge, men han har sin egen stil, og den er nok ikke, hvad lektorer i poesi ville kalde køn. Det vil jeg heller ikke. Det er ikke kønt, det er hverdagssprog og sværgen, og snirklede sætninger er en by i Rusland, men det er personligt og ærligt, og det er det, der gør, at jeg elsker at læse af Caspar Erics digte.

  Dog må jeg sige, at ’Alt hvad jeg ejer’ indtil videre nok er den digtsamling af ham, jeg har nydt mindst - og forstå mig ret - det er stadig en skøn samling, der føles mere oprigtig end nogen af de tidligere. Udførslen virker bare ikke helt rigtig for mig, denne gang.
  Senest redigeret af Boris : 06-11-18 kl. 08:51
  "Det var ikke særligt klogt sagt, Plys" sagde Grislingen
  Peter Plys: "Det var klogt, da det var inde i mit hoved, men så skete der noget på vejen ud!"
  - A.A. Milne

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •