Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 1 af 1

Emne: Læseren i morgentoget

 1. #1

  Standard Læseren i morgentoget

  Forfatter: Jean-Paul Didierlaurent

  Bogen kort fortalt: Guylain Vignolles læser op i 6:27-toget hver morgen, hvor han finder et mystisk USB-stik.

  Udgivelsesår: 2016

  Forlag: Politikens forlag

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  "Læseren i morgentoget" er skrevet af den franske forfatter Jean-Paul Didierlaurent. Bogens hovedperson er den stille Guylain Vignolles, som bor i Paris. Bogen afspejler den noget triste hverdag, som hovedpersonen, Guylan, en fyr man kommer til at holde meget af, lever. Men alle de små ting i Guylans hverdag er det, som giver bogen betydning. "Læseren i morgentoget" er en underholdende roman, om hvad bøger kan betyde for mennesker.

  Guylan Vignolles bor i Paris og tager hver morgen 6.27-toget. Hans hverdag er præget af vaner og stille timer. Hans arbejde er at betjene maskinen "Zerstor 500", som han hader inderligt. Maskinen maser, kvaser og destruerer bøger for at lave dem om til en tyk papirmasse. For at få bedre samvittighed befrier han et par af disse sider fra Zerstors mave og læser dem op i toget hver morgen fra sit orange klapsæde. Guylan har tre venner: Først guldfisken Rouget de Lisle, den femte af sit navn, så er der Guiseppe, som måtte lade sit ene ben til Zerstor 500 og som nu opsnuser de bøger, som papirmassen, inklusiv hans eget ben, er er blevet lavet til. Til sidst er der Yvon, som kun taler i aleksandriner.
  Guylans liv får dog betydning, da kan finder et rødt USB-stik på sit sæde i 6.27-toget. På dette stik er der tekster, uddrag fra dagbøger, fra en hvis Julie.

  "Læseren i morgentoget" er bog, der varmer hjertet. Man kan ikke andet end holde af fortællingens personer i deres lidt for farveløse hverdag. Bogen indeholder ikke store dramaer eller vilde plottwist. "Læseren i morgentoget" er til gengæld en bog, hvor de små finurligheder og sære vaner kommer i rampelyset og hyldes. Bogen holder en, på magisk vis, fast i den lille boble som Guylan lever i blandt tusinde i Paris' travle gader. Sproget er fantastisk og her skal oversætteren også roses. Ved sætninger som denne, kommer man helt ind på livet af Guylans ironiske tilgang til livet:

  "Tingen var født til at knuse, udflade, støde, smadre, hakke, flænge, flænse, ælte, forme og skolde. Men den bedste definition var stadig den, som gamle Giuseppe yndede at kæfte op med... Dét der er folkedrab."

  Bogen er i sandhed et mesterværk, som den store omtale gør ære. Det er en bog man skal læse, hvis man elsker historier om historiers betydning, bøgers betydning. Det er en bog, man skal læse, hvis man har brug for at få sat humøret og en bog man skal læse, hvis man bare skal have noget godt at læse en søndag aften.
  Senest redigeret af Boris : 06-05-16 kl. 20:07

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •